Диетолог: 7 съвета как да не напълнеете по време на лятната почивка


Диетолог: 7 съвета как да не напълнеете по време на лятната почивка
Снимка: iStock

По време на лятната почивка никой не спазва диета. Това е периодът, в който всеки иска да се отпусне и да си почине максимално. Но често след прибиране от почивката, осъзнаваме, че сме качили няколко килограма.

Ето и 7 препоръки от диетолози как да се храним здравословно по време на почивка, без да качваме килограми.

1. Намалете въглехидратите следобед

Въглехидратите съдържат захар. Сутрин тялото има повече енергия, за да я изгори. А вечер има нужда от почивка. Добър вариант преди лягане би била чаша кефир.

2. Включете повече дейности в режима си

Докато събирате тен на плажа, може да играете волейбол. Плувайки в морето, можете да изгорите много калории (300 до 600 kcal). А вечерните разходки ще ви оставят не само прекрасен спомен, но и ще ви помогнат да изгорите калории.

3. Насладете се на вкуса на храната

Храната, консумирана в компанията на приятели, трябва да носи удоволствие. Усетете текстурата, вкуса и аромата на ястията, които консумирате. Така насищането ще дойде по-бързо.

4. Използвайте малка чиния на бюфета

Ако поставите храна в малка чиния, мозъкът ще даде сигнал, че има достатъчно храна, защото тя ще е пълна. Но ако чинията е голяма, ефектът е напълно противоположен.

5. Пийте вода преди хранене

Чаша вода, изпита половин час преди хранене ще ви предпази от дехидратация и ще улесни работата на храносмилателната система. Освен това малкото количество течност ще запълни стомаха ви и ще ядете по-малко.

6. Яжте плодове

Най-добрите помощници в поддържането на фигурата са плодовете и зеленчуците. Те са не само здравословни, но и нискокалорични. Те могат да се ядат по всяко време на деня.

7. Не прекалявайте с алкохола

Ако не можете напълно да се откажете от алкохола, заменете сладките коктейли със сухо червено вино. То намалява нивата на холестерола и укрепва кръвоносните съдове.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама