Жени с размазани червила срещу рака на маточната шийка


Жени с размазани червила срещу рака на маточната шийка

Ежедневно в социалните мрежи се бълват хиляди селфита. Но автопортретите и клипчетата могат бъдат и с добра кауза. След като целият свят лудна по предизвикателството "Ледена кофа“ в помощ на болните от амиотрофична латерална склероза , сега има нова инициатива.

Става въпрос за кампанията SmearForSmear в Instagram, в която жени постават снимки, на които са с размазани червила. Целта е да се увеличи информираността относно рака на маточната шийка.

Певицата Рита Ора и Джорджия Мей Джагър вече се включиха, като призоваха още жени да се присъединят към тях.

Инициативата е стартирана от британската благотворителна организация Jo’s Cervical Cancer Trust, която помага на жени и семейства, засегната от рака на маточната шийка.

Ракът на маточната шийка е четвъртото по честота раково заболяване сред жените между 20 и 45 години в целия свят. Задължително е всяка от нас поне веднъж в годината да си прави профилактичен преглед и цитонамазка (скрининг за цервикален карцином ). Съществуват също и ваксините срещу тази коварна болест.

Трябва да сме по-отговорни за здравето си, да се информираме и да не се страхуваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама