Зелените ябълки борят килограмите


Зелените ябълки борят килограмите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Една ябълка на ден помага в борбата със затлъстяването, показва ново проучване, пише в. "Дейли Мейл".

Зелените хрупкави ябълки създават чувство за ситост и елиминират чувството на глад. Тези плодове подпомагат размножаването на един вид бактерии, които предизвикват чувството на ситост.

Изследването показва, че несмилаемите съставки на плодовете не се разграждат от стомашната киселина. Когато стигнат до дебелото черво, те започват да ферментират, а това помага за размножаване на добрите бактерии в червата.

Учените от Щатския университет във Вашингтон са изследвали няколко различни сорта ябълки върху мишки, за да разберат кой сорт предизвиква най-силно размножаването на добрите бактерии. Зелените ябълки дават най-добри резултати. Леко киселите ябълки съдържат голямо количество фибри и вещества като полифеноли, които не се разграждат при консумация. Изследвани са екскрементите на мишките, като някои от гризачите са затлъстели, а други - не.

Установено е, че балансът на бактериите в дебелото черво на хората често е нарушен по начин, който може да наруши метаболизма и да накара хората да се чувстват гладни. Изследването показва, че изпражненията на затлъстелите мишки, консумирали зелени ябълки, много приличат на изпражненията на слабите мишки.

Резултатите от изследването могат да бъдат полезни в борбата с хранителните разстройства, свързани със затлъстяването, дори и при най-леките възпаления.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама