Паула Абдул с песен срещу рака на гърдата


Паула Абдул с песен срещу рака на гърдата
Снимка: Getty Images/Guliver

С началото на месеца срещу рака на гърдата, козметичния гигант AVON и Фондацията за жени стартираха нова инициатива #CheckYourself, с която си поставят нелеката задача да обучават обществеността за нуждата от превенция и ранна диагностика.

Кампанията стартира с образователен уеб сайт и музикален клип на световноизвестната певица и актриса Паула Абдул. Носителката на "Грами" засне забавно видео в подкрепа на кампанията, с което иска да напомни на всички жени за нуждата от редовни профилактични прегледи.

Автор на песента е самата Паула, а видеото e създадено съвместно с Фондацията за жени на AVON. Заедно със забавните кадри и специална хореография, основните послания на кампанията се съдържат и в атрактивния текст – "да разберем рисковете пред нас, да опознаем тялото си и редовно да посещаваме своя лекар". Като посланик на "От любов към живота”, Паула се стреми да привлече нови поддръжници към благотворителната кауза, а с песента си успява да докосне милиони хора по целия свят.

Вдъхновение за креативния подход към проблема певицата черпи от своята сестра, която преди време успява да се пребори с коварната болест. "Бях с Уенди, когато й съобщиха новината, но болестта беше засечена много рано и я оперираха веднага. Сега тя отново е здрава и ме вдъхновява всеки ден. Надявам се, че това видео ще вдъхнови жените и мъжете да поемат отговорността за собственото си здраве чрез редовни прегледи."

#CheckYourself е последната стъпка от благотворителната кампания на AVON "От любов към живота”. В глобален план инициативата има за цел да повиши информираността за проблема и да набере средства за провеждането на належащи проучвания и достъп до здравни програми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама