Многото работа разболява жените


Многото работа разболява жените
Снимка: iStock/Guliver

Учените от университета в Охайо стигнали до извода, че жените, които работят много (като физически, така и умствен труд) може да станат жертва на тежки заболявания. Изследването е обхванало около 7,5 хиляди души като учените оценявали състоянието на доброволците и степента на натоварване в работата. Била анализирана и връзката между различни недъзи и броя на отработените часове през последните 32 години.

В крайна сметка станало ясно, че колкото по-продължителна е работната седмица при жените, толкова по-голям е рискът от развитието на сърдечно-съдови заболявания, артрит, диабет и рак.

Специалистите отбелязват, че рискът от развитието на заболяванията се увеличава при работна седмица над 40 часа. Ако тя е с продължителност 60 часа, то опасността от развитието на заболявания се повишава три пъти през следващите 30 години. Освен това трябва да се отбележи, че повечето жени покрай основната си работа изпълняват и домашни задължения, прекалено голямото натоварване провокира стрес, а от там и по-сериозни заболявания.

Уточнява се още, че упоритият труд е от полза за представителите на силния пол и когато е интензивен и в разумни предели, дори укрепва здравето.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама