Какво трябва да знаете за човешкия папиломен вирус и лечението му?


Какво трябва да знаете за човешкия папиломен вирус и лечението му?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Човешкият папиломен вирус е инфекция, за която всички жени трябва да са информирани. Истината е, че всеки 4 от 5 човека се заразяват с този вирус, но измислиците, които витаят около него, са наистина страшно много.

Съществува мит, че само момичетата, които правят секс с много различни партньори, се заразяват с човешкия папилома вирус (HPV). Да, обаче, дори не се налага да правиш секс, за да го хванеш, достатъчен е всякакъв генитален контакт, като дори използване на чужда кърпа за баня по невнимание. На всичкото отгоре само един сексуален контакт може да те зарази с инфекцията и то дори ако ползваш презерватив, въпреки че той силно намалява риска от вируса.

Около 80% от жените се заразяват с HPV от типовете 16 и 18 в някакъв момент. Повечето от нас се заразяваме с вируса през първите три години, в които започваме да водим сексуален живот, но имунната ни система успешно се преборва с него. И макар някои доктори да причисляват HPV към венерическите болести, трябва да знаете, че той има над 100 типа, но за най-опасни се смятат щамовете 6 и 11, причиняващи генитални брадавици, както и 16 и 18, свързани пряко с рака на маточната шийка.

Един от най-сигурните начини да преборите вируса е със здрава имунна система. Трябва да знаете, че в последно време в университета на Тексас в Хюстън ,САЩ се провеждат изследвания, доказващи положителното влияние, което има приложението на препарата AHCC® върху HPV инфекцията. Доказано е, че AHCC®  естествено стимулира имунната система чрез увеличаване на броя на няколко видове бели кръвни клетки (включително естествените клетки убийци , макрофаги , дендритни клетки и Т-клетки).

 

Освен това, ежедневното приложение на  AHCC® е свързано с намаляването на риска от рецидив на HPV. Важно е да имате предвид, че препаратът  AHCC® не е предназначен да замени HPV ваксината. Най-добрият подход за превенция на рака и предотвратяване на HPV инфекцията е да се прилагат всички методи заедно, а те са в момента подходяща ваксинация и образование за превенция на експозицията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама