Храни, които правят жените по-здрави и щастливи


Храни, които правят жените по-здрави и щастливи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Справяне с промени в настроението, главоболие, работа, управление на домакинство, поддържане на отношения, майчинство - всичко това са само част от задълженията на една жена. И едно от нещата, които могат да облекчат напрежението и да помогнат на жената да бъде щастлива, е храната. Има някои хранители продукти, които помагат за превенция срещу болести, повишават имунитета, подхранват кожата и повишават серотонина. Ето някои храни-съюзници, които могат да направят жените щастливи.

Червени чушки

Това е най-силният източник на витамин C. Повишава имунитета и е превенция против появата на бръчки, което прави жените много щастливи.

Сьомга

Заради Омега 3 мазнините сьомгата е прекрасна за вашето здраве. Те имат противовъзпалително действие и предпазват от сърдечно-съдови заболявания, а също така ви правят по-умни и красиви.

Шоколад

Десетки проучвания показват, че хората, които консумират черен шоколад, са в много по- добра форма от останалите. Жените, които изяждат по две блокчета от тъмното изкушение, са по-щастливи от останалите. Консумирайте шоколад с над 74% какао.

Орехи

Те подобряват притока на кръв. Изяждайте по два ореха дневно, за да сте здрави и щастливи.

Ябълка

Ябълките са едни от трите храни, които намаляват риска от сърдечни заболявания, подобряват кръвното налягане и натрупването на мазнини.

Нар

Те са символ на плодородието и здравето. Притежават елагова киселина, която спомага за общото благосъстояние на тялото и духа.

Магданоз

Помага за борбата с целулита, който е един от основните проблеми на жените. Насърчава детоксикацията и отстраняването на тежките метали от организма, които нарушават нормалната функция на тъканите.

Източник: foodpanda

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама