7 бързи идеи за здравословна закуска


7 бързи идеи за здравословна закуска

Не е нужно да си купувате скъпи био продукти, за да закусвате здравословно. Нужно е малко въображение, разнообразие в храненето и да си припомним от какво има нужда организма ни, за да се зарежда с достатъчно енергия с храната, която приемаме.

(СЪВЕТ: Не повтаряйте често една и съща закуска, редувайте храненията, защото иначе организмът привиква, с което по-трудно се свалят излишните килограми)

1. Варени яйца

Простичка и много хранителна закуска, която често забравяме. Ако сте прекалено стриктни, хапвайте само белтъците и оставете жълтъците настрана.

2. Мюсли с кисело/прясно мляко (както оведени ядки, трици и пр.)

Добавете и лъжичка мед или някой плод, за да ви е по-вкусно.

3. Пълнозърнеста филийка хляб със:

- сирене
- зеленчуци
- чисто месо от филе и др.

4. Бананови палачинки

Рецептата е страхотна, засища глада за сладко и е наистина здравословна. Малко мед, орехи и... м-м-м. Ето и рецептата - ТУК :)

5. Бадемово масло

Ако не хапвате яйца и млечни продукти, бадемовото масло е отлична алтернатива и може да ви даде нужните протеини. Вкусно е с филийка хляб, банан или ябълка.

6. Микс от плодове

Нарежете си цяла купа от любимите плодове, добавете банан, който ще ви засити основно, може и малко семена. Вкусно е, освен че е толкова полезно.

7. Фъстъчено масло

Някои хора смятат, че фъстъченото масло е вредно - да, но с шоколад. Като изключим шоколада, фъстъченото масло е изключително полезно. Вкусно е на филийка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама