Упражнения с тиква


Упражнения с тиква

Есента е сезонът на тиквите, затова често си ги похапваме – печена тиква, тиквеник, крем супа... Преди да приготвите нещо вкусно с този страхотен и полезен плодов зеленчук, ви предлагаме да го използвате за тренировката си. Заменете гирите с 3-9-килограмова тиква, за да стегнете трицепса, бицепса, раменете, вътрешното и външното бедро, корема и дупето. Изпълнете всяко упражнение по 20 пъти. Повторете цялата серия три пъти.

Стегнати крачета

Застанете с прави крака и дръжте тиквата на височината на гърдите. След това пуснете десния крак назад и се завъртете наляво. Приберете крака в изходна позиция и направете същото с левия крак.

Клек и трицепс


Клекнете, държейки тиквата зад врата си, с лакти близо до главата. Уверете се, че коленете ви не са прекалено изнесени напред и бутайте с дупето, когато клякате. След това се изправете и вдигнете тиквата над главата си. Това е едно повторение.

За бицепс


Дръжте тиквата по 5 секунди първо с лявата ръка, след това над главата и накрая с дясната ръка.

Клек "Плие“ с изправяне


Направете клек "Плие", както е показано на снимката, след което се изправете и повдигнете тиквата над главата си с изправени ръце.

За стегнато коремче


Седнете на земята, като краката ви трябва да са във въздуха и да са леко свити. Дръжте тиквата с двете си ръце, като първо се усучете на ляво, след това повдигнете над главата и завъртете на дясно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама