Карлово и Чирпан продължават към финалите на "Купата на Coca-Cola: Движи се!"


Карлово и Чирпан продължават към финалите на "Купата на Coca-Cola: Движи се!"

СОУ "Христо Проданов" от град Карлово спечели зоналната надпревара в гр. Пловдив от междуучилищните футболни турнири Купата на Coca-Cola: Движи се!, в която се включиха общо 30 отбора. Регионален финалист за гр. Стара Загора тази година също е от по-малък град. Това е отборът на СОУ "Яворов" в гр. Чирпан, който се пребори за първото място след оспорван финален мач. Всички 22 отбора от областта показаха завидни умения на терена.

За да станe свидетел на футболното съревнование, в градовете пристигна и тийн идолът Кристиян Костов, който стана известен с участието си в музикалното предаване X Factor. Заедно с феновете той взе участие и в подготвените от организаторите забавления. Множество награди очакваха най-активните в спортните игри и в танцовото предизвикателство през целия уикенд.

Още четири областни града ще преживеят спортния празник, наречен  "Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Предстоят регионалните финали на територията на гр. Велико Търново - 14 май, гр. Русе - 21 май, гр. Варна – 28 май, гр. Бургас – 4 юни и гр. София – 11 юни. Между 17 и 19 юни в София първенците от всички осем града във възрастова група между 12 и 14 години, както и победителите във възрастова група между 14 и 16 години ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – посещение на четвърт финален мач на първенството EURO 2016 във Франция.

Кристиян Косто е едно от лицата на тазгодишното издание на турнира „Купата на Coca-Cola” заедно с Михаела Маринова, Михаела Филева и Михаил Христов. В продължение на няколко месеца, освен че ще се забавляват с феновете на стадиона звездите ще отправят различни предизвикателства към феновете на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в платформите Facebook и MySPARX.bg. Участниците, които отговорят на техните предизвикателства ще имат възможността да се борят за награди, с които да спортуват и да се забавляват. В седмото предизвикателство на Купата на Coca-Cola „7-ми кръг: Запалянкото“ поп звездата Михаела Филева ни предизвиква да покажем уменията, които сме придобили, спортувайки. Всеки, които приеме предизвикателството трябва да изпрати снимка, видео или текст на едно своите умения. Играта е активна до 13ч. на 26 април (вторник) на MySPARX.bg .Участниците ще бъдат включени в жребий, а късметлийте ще се сдобият с един от 12-те комплекта фланелка и шапка на „Купата на Coca-Cola”

За пета поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. По традиция всички фенове на футбола имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: kupata.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама