Да потренираме вкъщи


Да потренираме вкъщи

Признайте си! Колко пъти сте използвали липсата на време като оправдание да не спортувате? Сигурни сме, че често си самовнушавате, че не може да поддържате добра форма, защото няма как да ходите на фитнес или на друг спорт при положение, че работите усърдно, имате къща и семейство, за които трябва да се погрижите. Не ви ли омръзна да не смеете да се съблечете по бански, тъй като не харесвате отпуснатото си тяло? Да държите в гардероба си дрехи, които от години са ви малки, но ви е жал да се разделите с тях? Ако отворите са „Да“, значи най-после е време за промяна.

Първото ще ви посъветваме да започнете да се храните по-здравословно, тъй като иначе няма да постигнете тъй желания резултат. Ограничете почти до минимум тестените изделия и всякакви храни от типа на дюнери, пържени картофки и сладки лакомства, които зареждат организма ви единствено с ненужни калории. Отидете на диетолог или потърсете в интернет диета, с която да отслабнете здравословно – не бързо, а постепенно. Смятаме, че няма нужда да ви обясняваме колко е вреден йо-йо ефектът. И нещо много важно – пийте повече вода, минимум 2 литра, и прясно изцедени сокове.

И след като започнете да се храните по-здравословно, трябва и да се пораздвижите, за да изгорите ненужните мазнини, да се тонизирате и стегнете. Няма нужда да ходите в скъпи фитнес зали, може да тренирате и вкъщи.

Днес ще ви представим няколко идеи как може да спортувате, докато гледате телевизия или пък чакате да стане вечерята. И да не сме чули повече оправдания, че нямате време за спорт.

Скачане на въже

Припомнете си детските години и се сдобийте с въже за скачане. С него ще тонизирате тялото си, ще стегнете проблемните зони и ще изгорите ненужните калории. Скачането на въже може да се превърне в чудесна кардио тренировка. Упражнението е идеално за стягане на ръцете, краката, корема и задните части. Това, което трябва да правите, е да прескачате въжето и да се приземявате със събрани крака. След като направите няколко повторения, започнете да се приземявате с разтворени крака. Правете упражнението около 3 минути. Вече се предлагат и въжета с брояч или с допълнителни тежести.

Въже за скачане с брояч Reebok R.F.E International – за интензивна кардио тренировка. Цена: 25,40 лв.


Въртене на обръч

Още един детски спомен. Напоследък въртенето на обръч стана доста популярен метод за поддържане на добра форма сред звездите. Самата Кели Озбърн сподели преди време, че това в момента е любимата й тренировка, тъй като може да я практикува вкъщи и е доста ефективна. "5 минути сутрин и 5 минути вечер... в рамките на 5 дни загубих 2 сантиметра от талията си!", похвали се звездата. Когато въртите интензивно обръч около кръста си, стягате дупето, гърба, корема, ръцете и мускулите на краката. С въртенето на обръч можем да изгорим около седем калории на минута, а ако използвате специални обръчи с тежест може да увеличите бройката им.

 

Обръч 50 cм DOMYOS – за трениране на кординацията и точността. Цена: 9,00 лв.


Вдигане на тежести

Макар че повечето дами обръщат внимание предимно на долната част при тренировка, не трябва да пренебрегвате и горната. Трябва да се съгласите с нас, че хич не е приятно да имате отпуснати ръце, затова е хубаво да се сдобиете с гирички с подходяща тежест. С тях може да правите наистина много упражнения и няма да съжалявате, че ги имате в дома си.

 

Базов комплект гири PVC DOMYOS - за укрепване на мускулатурата в домашни условия. От 500 г до 3 кг, за да напредвате индивидуално. Цена: 12,50 лв.


Кростренажор/пътечка за бягане

Ако вкъщи имате повече свободно пространство, може да се оборудвате с кростренажор или пътечка за бягане. Тези два уреда са наистина незаменим, ако искате да горите калории. За един час каране на кростренажор ще изгорите около 420 калории, като е добре да го правите на интервали – да редувате по-бързо и по-бавно каране. Това важи и за пътечката за бягане.

Кростренажор VE130 DOMYOS - за епизодични тренировки с кростренажор в домашни условияБазов уред на изгодна цена. Идеален за начинаещи. Цена 235, 50 лв.

 

Коремни преси

Много жени страдат от това, че имат по-закръглено коремче. Вместо да се оплаквате, започнете да правите коремни преси. Съществуват множество варианти в зависимост от вашата подготовка. На пазара се предлагат и специални уреди, чрез които да придобиете тъй желаното плоско коремче. Такъв тип е Domyos Abdo Gain Trainer, чрез който може да правите различни упражнения за стягане на коремните мускули и на цялото тяло.

Domyos Abdo Gain Trainer – за коремни преси и тонизиране на цялото тяло. Цена: 63,70 лв.

 

Степер

Изкачването на стълби има страхотен ефект върху тялото, най-вече за стягане и извайване на долната част. При него се изгарят повече калории за минута, отколкото при джогинг, а също така се подобрява функцията на сърцето. Вместо да изкачвате стълбите в блока си и да се сблъсквате с учудените погледи на съседите си, може да си купите степер. Преди да се качите на него, е важно първо да загреете за 2-3 минути бедрените мускули, прасците и глезените.

Ако искате да намерите още интересни начини как може да спортувате на закрито или открито, може да посетите един от магазините на  Decathlon.  Засега те са три - на Околовръстното шосе (ул. Олимпийска 4), в Подуяне (бул. Владимир Вазов 31) и във Варна (бул. Владислав Варненчик 268), но предстои откриване на обект и в Пловдив. Там е рай за всички хора, които обичат активния начин на живот и търсят качествени стоки на добри цени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама