9 интересни факта за Шарапова


9 интересни факта за Шарапова
Снимка: Getty Images/Guliver

В момента Мария Шарапова е една от най-известните и обожавани спортистки в цял свят. Милиони нейни фенове по цял свят следят всяка нейна стъпка и знаят какви ли не подробности за кариерата, за живота ѝ, за личността ѝ. Испанското издание Publimetro обаче извади девет малко известни факти за любимата на Григор Димитров.

1. Маша е единственото дете на Юри и Елена Шарапови. Юри и Елена са от Беларус – той е строителен работник, а тя е секретарка, но заради аварията в Чернобил през 1986 година се местят в Русия. Тогава Елена е бременна и семейството се опасява да няма последици за неродената все още Мария.

2. Първата ракета, която Мария получава през живота си, е подарък от Александър Кафелников – бащата на известния руски тенисист и номер едно при мъжете Евгени Кафелников. Александър е близък приятел на бащата на Шарапова – Юри.

3. Мария е видяна за пръв път на турнир в Москва през 1993 година от тенис легендата Мартина Навратилова. Тогава тя съветва Юри Шарапов да заведе дъщеря си на подготовка в известната тенис академия на Ник Болетиери. Болетиери е човекът, при когото тренира на младини Андре Агаси.

4. През 1994 година Мария и баща ѝ започват американско приключение със само 700 долара в джоба. Затова те работят здраво, за да могат да платят таксата на Мария за Академията на Болетиери. А тя възлиза на 35 хил. долара годишно.

5. През 1996 година в САЩ идва и майката на Мария – Елена. Тя поема финансовите дела на дъщеря си, а Юри ѝ става треньор. Той гледа да избягва медийни изяви, защото слуховете го описват като деспотичен и властен, както и че притиска твърде много дъщеря си за изявите ѝ на корта. „Истината е, че относно финансовото ни състояние нямах никаква идея как вървят нещата”, казва Юри.

6. През 2002 година, когато е на само 15 години, Мария е номинирана за най-секси тенисистка в света, рамо до рамо със секссимвола на женския тенис Анна Курникова. По това време Шарапова вече е висока 1,86 метра и изглежда по-зряла от 15-годишните момичета.

7. Преди мач Шарапова се отпуска, като слуша музика. Рускинята обаче няма любима песен и подбира какво да слуша според настроението си. Любимци са ѝ китаристът Дейв Матюс и група „Фрей”. Понякога слушам хип-хоп, също ритъм-енд-блус, споделя Шарапова.

8. Шарапова постоянно е близо до сватба. Тя беше на прага на брак с баскетболиста Саша Вуячич, но развали годежа в последния момент.

9. Хобитата на Шарапова са – да дефилира като модел, да пее, да танцува, да гледа филми и да си поспива. Любимите ѝ цветове са розово и жълто. Обича руска кухня, влюбена е в оранжадата и ягодовото дайкири. Любимите ѝ бонбони са, разбира се, нейната марка – „Шугарпова”. Любимият ѝ дизайнер е Вера Уанг, а като музиканти харесва Адел и Мадона. За финал – любимите ѝ филми са "Усмивката на Мона Лиза” и "Пърл Харбър”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама