8 храни, които да ядем преди тренировка


8 храни, които да ядем преди тренировка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Не тренирайте с празен стомах. Погрижете се да си набавите протеини и въглехидрати, които ще ви набавят с енергия за тренировките и ще предотвратят ужасната мускулна треска, която често съпътства часовете след фитнеса.

1. Банани

Бананите са много богати на бързо разграждащи се въглехидрати, които ще ви снабдят с "гориво" за тренировката и калий, с помощта на който ще поддържате мускулната и нервна активност.

2. Мюсли

Мюслито е богато на фибри и протеини, които улесняват устойчивото освобождаване на въглехидрати в кръвта, а оттам и необходимата доза енергия, която да ти е нужна по време на тренировка.

3. Кофеин

Доказано е, че кофеинът помага на хората, които редовно го приемат, да си прекарват по-добре в залата, като генерира енергия и засилва топенето на мазнини.

4. Плодови шейкове

Плодовият шейк е страхотна напитка преди фитнес, защото има високо съдържание на протеини, може да се храносмила бързо и притежава ключовата комбинация от прости и сложни въглехидрати, които осигуряват постоянен запас от енергия, докато спортувате.

5. Нахут

Изяжте ¼ чаша нахут с малко лимонов сок на вкус. Това ще ви осигури 10 грама протеини, 30 грама въглехидрати и 9 грама фибри.

6. Белтък

Докато жълтъкът на яйцата се храносмила бавно и може да причини подуване и да ви накара да се чувствате мудни, докато тренирате, белтъкът на едно яйце ви осигурява 4 грама протеини и не съдържа никакви мазнини.

7. Сушени плодове

Това е страхотна алтернатива, ако закъснявате и имате само няколко минути да хапнете нещо. Сушените плодове са леки и ще ви осигурят незабавна енергия. Препоръчваме сушени боровинки, кайсии и ананас.

8. Пилешки гърди и кафяв ориз

Ако ще тренирате след обяд или след вечеря и искате да ядете нещо, което ще ви нахрани добре, ще ви снабди с енергия и ще има минимално количество мазнини, пилешките гърди с гарнитура от кафяв ориз са перфектното решение. Оризът е богат на въглехидрати, които носят енергия, а пилешкото месо- на протеини, които спомагат за възстановяването на мускулите след тренировката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама