Какво да носите и какво НЕ по време на полет според стюардеса


Какво да носите и какво НЕ по време на полет според стюардеса
Снимка: iStock

Да измислите какво да облечете по време на полет може да бъде също толкова предизвикателно, колкото да решите какво да сложите в багажа. Всъщност това, което носите, е едно от първите неща, които стюардесите забелязват за вас, докато се качвате. И така, как можете да се чувствате комфортно както в самолета, така и когато пристигнете на вашата дестинация, без да жертвате стила си? Ето какво казва Ейми Карис, стюардеса и директор на In-Flight в JSX.

Еластичен панталон

Пространството е на първо място в самолета, така че не искате да добавяте нищо, което ще ви накара да се почувствате още по-затворени. Това не е моментът за тесни дънки или стягащ чорапогащник. Когато съм пътник винаги нося плетени панталони, които са еластични и са стилни, или пък клинове.

Вижте още: Dior погледна назад, за да види бъдещето в новата си колекция (ВИДЕО)

Дишащи горнища

Когато избирате какво да облечете в самолет, потърсете стилни горнища, изработени от естествени материи, като памук, коприна, вълна или лен, които пропускат въздуха и влагата. Стойте далеч от синтетични полиестерни или копринени материали, тъй като те задържат телесната миризма и не предлагат особено комфорт.

Компресионни чорапи

Ако ви предстои полет, който е над 4 часа, продължителното седене може да ограничи притока на кръв и краката ви да се подуят. Компресионните чорапи са предназначени да помогнат в борбата с болезнеността на краката и стъпалата, както и да предотвратят дълбока венозна тромбоза или кръвни съсиреци в краката. За щастие, компресионните чорапи са много по-модерни, отколкото в миналото.

Жилетки

Обличането за полет е свързано с наслояване. Никога не знаете дали ще бъде твърде горещо или твърде студено, така че леката жилетка винаги е чудесен избор. Най-добре се облечете на принципа на „зелката“ с няколко пласта, за да избегнете ненужното пълнене в ръчния багаж.

Удобни обувки

Категорично, най-добрите обувки за носене в самолет са равни балеринки или маратонки, въпреки че Карис посочва, че ако сте на бизнес полет и трябва да носите токчета, най-стабилни са блоковете. Обувките със затворени пръсти са най-добрата защита за краката ви, така че не посягайте към сандали и чехли.

Шал

Плътен или лек шал от кашмир или вълна не само придава стил на вашето облекло, но изпълнява двойна функция в самолета като одеяло, възглавница или допълнителен слой, без да заема твърде много място.

Вижте още: 5 лесни начина да овладеете стила „френски шик“ (СНИМКИ)

Домашни пантофи

За да се настаните удобно и да заспите, ще искате да свалите обувките си, но стюардесите предупреждават да не ходите до тоалетната и пътеките без нещо на краката си. Въпреки че чорапите създават бариера между вас и мръсния под, те няма да ви предпазят от мокри петна. Ако ви предстои дълъг полет, вземете чифт чехли, за предпочитане с гумена подметка.

Какво НЕ трябва да носите в самолет

Да знаете какво да не носите в самолет може да бъде толкова важно, колкото да знаете какво да носите.

Бижута или обемисти аксесоари

Металът ще ви забави по отношение на сигурността. Бижута, които могат да бъдат трудни за сваляне, също ще ви забавят. Внимавайте и с обеците; те могат лесно да паднат и да се изгубят, докато слагате или сваляте слушалките, за да гледате филм. Най-добре изобщо не носете и халки.

Стегнати и тесни дрехи

Тесните колани, полите, блузите и ризите не се препоръчват по време на пътуване поради простата причина, че телата ни естествено се подуват, когато летим. Ограничаващото облекло не се съчетава добре с подуване на корема, което също е често срещано явление в самолетите. Искате да можете да се движите удобно, като насърчавате здравословното кръвообращение и избягвате дълбока венозна тромбоза.

Неудобен сутиен

Едно от най-важнните неща, които трябва да избягвате да носите по време на полет, е неудобният сутиен. Сутиен, който се впива в раменете и гърдите ви, само ще стане по-ограничаващ във въздуха.

Оскъдно облекло

Толкова сте развълнувани от тази плажна ваканция, че обличате потник и леки шорти, но замръзвате в климатизираната кабина на самолета. Плюс това, кожата ви ще залепва за седалката, когато е топло. Друго притеснение относно разкриващите връхни дрехи - може да бъде обидно в определени страни и култури. Също така, в случай на пожар или евакуация, е по-добре да сте напълно облечени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама