Как да носим актуалните шапки с периферия?


Как да носим актуалните шапки с периферия?

Есенните температури навън са наистина страхотен повод да заложим на един от най-обичаните женски аксесоари – шапките! Тенденциите за новия сезон повеляват да се сдобием поне с една стилна шапка с широка периферия, известна като „Федора” в модните среди. Ето защо днес ще ви предложим няколко практични съвета, благодарение на които ще изглеждате неотразими, носейки своята елегантна шапка.

Не я съчетавайте цветово с облеклото

Едно от основните правила при избора на шапка е да не я възприемате като част от облеклото, а като аксесоар. Можете да я съчетаете с обувките, чантата или колана, но никога с връхната дреха. По този начин тя спокойно ще свърши работата, за която е предназначена –да освежи и персонализира вашата визия.

Преценете внимателно големината на периферията

Дизайнерите съветват никога да не носите шапка, която е с по-тясно бомбе от разстоянието между скулите ви. Що се отнася до периферията, тя трябва да бъде съобразена с ширината на раменете ви. Дребните жени например не бива да носят големи шапки, докато за високите дами важи обратното правило.

Превърнете я в ярък акцент

Най-хубавото нещо на модата е, че ни дава възможност да експериментираме, така че не се притеснявайте да го правите! Заложете на шапка в оранжево, червено или цикламено, за да разнообразите земните и тъмни тонове, характерни за есента.

Украсете смело вашата шапка

Ако искате да изглеждате още по-впечатляващо и елегантно, не е лоша идея да помислите какви аксесоари биха отивали на вашата модерна шапка. Моделите с малка периферия могат да бъдат разнообразени с ефектна брошка, докато на обемните шапки им отиват изключително много цветни шалове, вързани на панделка.

Ретро полъх

Актуалните шапки „Федора” са добре познати и на модата от отминалите десетилетия. Не пропускайте възможността да ги комбинирате с панталон с висока талия, дълги ръкавици, пухкав кожен шал или елегантен костюм.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама