Дизайнер на Пако Рабан ще облича служителите на Мтел


Дизайнер на Пако Рабан ще облича служителите на Мтел

Дизайнерът Ина Асса е победителят в конкурса „Мтелеганс“ за нови униформи на служителите на Мтел.

Дизайнът на победителката, който съчетава в себе си приветлив корпоративен облик с визуализация на темата за безкрайността, изразена в логото на Мтел, събра най-много гласове от двата етапа на конкурса. Моделите на Ина Асса ще бъдат носени от над 800 служители на компанията в цялата страната.

Освен правото да облече консултантите в магазините на Мтел, Ина Асса спечели и парична награда от 4000 лева. Подгласниците й Амал Джума и Георги Стоилов спечелиха съответно по 2000 и 1000 лева.

Ина Асса е завършила модната академия ESMOD в Париж през 2006 година. Специализира дизайн на обувки в Central Saint Martin`s School of Design, Лондон, след което работи за "Пако Рабан“ и "Живанши“. В момента се грижи за визията на лицата в БНТ1.

Конкурсът за създаване на нови униформи на служителите в магазините на телекома стартира в края на юли, като събра над 75 предложения и премина през два етапа. В първия етап седемчленното жури селектира най-добрите изработки. Във втория етап се проведе отворено онлайн гласуване във Фейсбук страницата на компанията, както и допитване до работещите в Мтел. Първоначалният регламент предвиждаше селекцията на трима финалисти, но заради големия интерес и качеството на изпратените проекти, журито разшири кръга на финалистите, като излъчи осем дизайнера, които да се борят за голямата награда. В крайната селекция бяха включени 16 мъжки и дамски униформи, като има дизайнери, които участваха с повече от едно предложение. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама