Зодиите и стилът им на обличане


Зодиите и стилът им на обличане

Казват, че „по дрехите посрещат, а по ума изпращат”. Е, мнозина астролози твърдят, че освен всичко останало, по дрехите може да се познае и каква зодия е даден човек. Колкото и невероятно да звучи, във времето се е доказало, че съществува някаква астрологична връзка между зодиакалните знаци и дрехите, които те предпочитат да носят в ежедневието. Ако искате да сте в пълна хармония със себе си, разберете какви са акцентите, материите и цветовете, които подхождат на вашата зодия.

Овен

Тъй като обича да попада под светлините на прожекторите, Овенът възприема улицата като своеобразен моден подиум. Представителите на този знак знаят идеално как да съчетават различните елементи на облеклото. В гардероба им могат да се намерят както луксозни дрехи от последните колекции на известни марки, така и съвсем семпли модели от преди 10 години.

Увереността на Овните им позволява да залагат на смели тоалети. Ето защо те трябва да избягват обикновените цветове като сиво и бежово. Акцентите под формата на аксесоари, които стоят контрастно, са тяхна запазена марка, от която не бива да се отказват.

Телец

Неведнъж е ставало дума за нестихващия стремеж на Телците към материално благополучие. Това обяснява и страстта им към дизайнерските дрехи и луксозните аксесоари. Техният основен моден принцип е, че не е важно количеството на закачалките в гардероба, а качеството на дрехите, които висят на тях.

Никога няма да видите Телец с твърде екстравагантна визия. Те обичат да съчетават комфорта и елегантността. Най-много им подхождат женствените рокли от ефирни материи, изящните блузи с дантела, съчетани със стилни обувки. Аксесоарите им може да са малки и едва забележими, но във всички случаи от благороден метал.

Близнаци

Модните предпочитания на представителите на тази зодия са хаотични, точно като непостоянния им характер. Те могат да прекарат часове пред отворените врати на гардероба, взирайки се в дрехите и размишлявайки. В крайна сметка, най-вероятно ще грабнат най-удобното нещо, което им привлече погледа.

Близнаците възприемат модата като игра. Затова трябва да залагат повече на лекотата и пластичността на дрехите, а не толкова на плата и цвета. Неутралният им стил трябва да включва спортни блейзъри, комбинирани с цветни шалове и фишута.

Рак

На романтичните дами, родени под този знак, често им се случва да изразяват своите настроения чрез облеклото. При тях емоцията е най-важна, така че не е изключено в понеделник да ги видите със строга черна рокля и драматични аксесоари, а във вторник с тоалет в небесно синьо и жълто, например.

Чувствителната им природа повелява да носят дрехи от коприна, памук, лен и кашмир. Аксесоарите им пък трябва да са нежни и едва забележими, така че ако се чудите какво да им подарите, заложете на копринен шал в топли тонове.

Лъв

Цялата природа на Лъва крещи за внимание. Те винаги ще търсят одобрението в очите на околните, що се отнася до облеклото им. Никога няма да ги видите разрошени или по анцуг. Те използват модата, за да се открояват от тълпата.

Дрехите и материите задължително трябва да подчертават огнената им и властна натура. Подходящите цветове за тях са алено червено, цикламено и златно. Аксесоарите също трябва да са пищни, за да допълват цялостната визия.

Дева

Тези дами са на пръв поглед изключително скромни и свенливи. Надали някога ще ви се отдаде възможност да ги видите с екстравагантно облекло в ярки тонове. Те предпочитат нежните, дискретни багри и елегантния, удобен дизайн.

Най-много им подхождат бежово, бяло, светло зелено и нежно розово. Представителите на зодията не бива да рискуват с крещящи цветове, защото просто се губят в тях. Накитите също не се вписват добре в практичната им природа, затова най-удачният вариант за тях е стилен часовник.

Везни

Тъй като суетата е твърде далечно понятие за тази зодия, те трудно изграждат своя индивидуален стил. Когато им хареса дадена дреха, те предпочитат да я купят в няколко различни цвята, за да си спестят модните главоблъсканици, но същевременно да си гарантират добра визия.

Везните не се чувстват добре, ако привличат твърде много внимание върху себе си. Затова цветовете, на които се спират, трябва да са неутрални и топли. Бижутата за тях не са важни, освен ако нямат някаква художествена стойност и не са ръчно изработени уникати.

Скорпион

Подобно на Раците, Скорпионите също обичат да разкриват емоционалните си състояния чрез дрехите, които носят. С малката разлика, че те са доста по-страстни и демонстрират изключителен сексапил, което би скандализирало доста от останалите зодии.

Тъмните нюанси от всички цветови палитри биха удовлетворили тайнствената същност на Скорпиона. От материите най-много им пасват сатенът и кадифето, а кройките на дрехите задължително трябва да притежават страст и сексапил.

Стрелец

Хората, родени под този знак, притежават независим и енергичен дух. Неудържимата им природа ги кара да избират удобни дрехи със свободни кройки. Никога няма да ги видите с тясна и вталена рокля, комбинирана с ултра високи обувки, защото това просто не са те.

Дрехите, които избират Стрелците, не трябва да ограничават движенията им по никакъв начин. От друга страна, много им се отдават всякакви модни опити с материи и цветове, тъй като им помагат да изградят своя уникален стил.

Козирог

В облеклото на Козирога няма да намерите нито един излишен елемент, колкото и да търсите. Тъй като те винаги бързат за някъде, не могат да си позволят лукса да се чудят пред огледалото повече от 10 минути. Затова пък залагат на класически и изчистени модели, с които няма как да сбъркат.

Всички нюанси на сиво, кафяво и зелено са техни верни помощници в ежедневието. На официално събитие пък задължително ще заложат на малка черна рокля. Перфектният аксесоар за тях е голямата чанта, в която да съберат всичките си необходими вещи, които съвсем не са малко.

Водолей

Водолеите се отличават от тълпата с интересния си и новаторски стил. Те не обичат скучните дрехи, а това, което ги вълнува най-малко, е мнението на околните. Затова и рядко обръщат внимание на модните тенденции.

Хората, родени под този знак, харесват геометрични мотиви, асиметрични кройки и еклектични съчетания. Черният цвят за тях е тема табу, така че колкото и да се насилват, никога няма да си харесат тоалет в този обикновена и скучна багра.

Риби

Рибите са известни със своята безпогрешна интуиция, която им помага и в модните решения. По принцип не са претенциозни, но предпочитат свободните и леки материи, които обгръщат тялото.

Чувствителните дами, родени под този знак, никога няма да облекат нещо с твърде дръзка и сексапилна кройка. Цветовете, към които трябва да се придържат, са в синята гама.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама