Уестууд превърна ревюто си в политическа агитация


Уестууд превърна ревюто си в политическа агитация
Снимка: Getty Images/Guliver

Вивиан Уестууд представи колекцията си на Седмицата на модата в Лондон, но не дрехите, а независимостта на Шотландия тревожеха мислите й, съобщава Асошиейтед прес.

Ексцентричната 73-годишна модна дизайнерка никога не е била особено свенлива, когато е трябвало да изяви политическите си пристрастия. Тя използва ревюто си, за да подкрепи кампанията за независимост на Шотландия.

Шотландците ще гласуват в исторически референдум в четвъртък, от който ще стане ясно дали ще се отделят от Обединеното Кралство.

Самата Уестууд гордо носеше надпис "Йес", подкрепящ независимостта на шотландците. По същия начин тя накара да дефилират и своите модели, които носеха знака или на шапките, или на реверите си.

"Много съм развълнувана и им стискам палци, за да победят, каза Уестууд. Тяхната независимост ще стане отправна точка за един по-добър свят. И други ще последват техния пример!"

Зад кулисите дизайнерката беше много по-остра. Тя надълго говори за социалната несправедливост и за залеза на демокрацията във Великобритания. Тя определи онези, които на всяка цена искат да останат в Обединеното кралство , като "изплашени и глупави".

"Аз мразя Англия. Обичам Шотландия, защото си мисля, че шотландците са по-добри от нас. И са по-демократични от нас!", заяви Уестууд пред репортерите.

Що се касае до чистата мода, марката на Уестууд "Ред лейбъл", както обикновено, се придържаше към нейната представа за фаталната жена, независимо от последните трендове. Колекцията бе пищна и включваше бюстиета, надиплени блузи и поли, микро шорти и прекрасно скроени вечерни рокли с летни флорални щампи.


През изминалите няколко години дрехите започнаха да стават второстепенни за дизайнерката, която съсредоточаваше вниманието си повече върху близките до сърцето й каузи, като климатичните промени или подкрепата на шефа на Уикилийкс Джулиан Асандж.

Уестууд обяви намерението си да намали количеството за сметка на качеството на своята продукция. Но тя все още не възнамерява да загърбва света на модата, а ще го използва като платформа за своята ангажираност.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

 

Източник: БТА

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама