Шоколад и канела властват 3-измерно на фризьорски форум


Шоколад и канела властват 3-измерно на фризьорски форум

Цвят, аромат и вкус на шоколад и канела ще властват над сетивата в продължение на 3 дни по време на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив. 24-тото издание на международния форум се открива на 27 март и ще продължи до 29-и включително. Триизмерната съблазън за очите, обонянието и вкусовите рецептори ще омайва посетителите на фризьорското изложение в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma”. 

Прическите ще бъдат в актуалните цветове на шоколада и канелата. Ансамблите от коса са осмислени в унисон с багрите на абитуриентските рокли от авторското ревю на дизайнерката София Борисова. Така модната тенденция „Шоколад и канела”, явяваща се и мото на форума, ще бъде представена визуално като цвят в тенденциите на оформяне на прическите и на обличане. Ревюто с абитуриентските тоалети ще даде старт на Италианския фестивал на красотата и прическата и ще бъде премиера на уникалната колекция за Пловдив. „Включени са 20 рокли, чиито материи са изработени в Париж и Милано от най-добрите в света фабрики за дантела”, обясни София Борисова. Концепциите на дизайнерката диктуват модата в обличането на голяма част от представителите на политическия, бизнес и шоу елит у нас. Рокли на талантливата модистка са „разхождани” по червения килим в Монте Карло, както и на конкурса „Мис Свят”. Нейни са официалните облекла в хитовия български филм „Мисия Лондон”. Тоалети на София Борисова ползват популярните телевизионни формати като „Гласът на България”, „Сделка или не”. 

 Една рокля от колекцията и прическа от класен фризьор за бала ще бъдат подарени на абитуриентка без финансови възможности, избрана от социалните домове в страната, обявиха организаторите. Традиционните за всяко издание на Италианския фестивал благотворителни жестове тази пролет включват също и безплатно изработване на прически за 20 социално слаби зрелостнички. 

Уханието на канела, което ще се разнася на площ от 2000 квадратни метра, е вторият компонент от триизмерното въздействие върху посетителите в Палата 2. Атмосферата на изтънченост ще бъде стимул и за стилистите, които ще творят на сцената и по щандовете, увериха организаторите. 

С парченца шоколадова наслада ще бъде посрещан всеки посетител на Италианския фестивал на красотата и прическата. Еднометрови изкушения от „1 Meter Chocolate” ще се предлагат по време на цялото събитие. Огромните и вкусни шоколади ще бъдат част от наградите за победителите в националния конкурс „Златна ножица”, обяви собственичката на марката „1 метър шоколад” Биляна Екснер. Нестандартното лакомство се произвежда в Свищов от 1878 година и в момента е истински хит в Европа и в САЩ. 

Фирми от 70 страни ще участват в тазгодишния Италиански фестивал на красотата и прическата. Това са представители на чуждестранни компании, обясниха организаторите. За 3-дневния форум пристига плеяда световни стилисти. Освен на сцената, където всеки от брандовете „Alfaparf”, „BES”, „Rolland” ще представи шоу програма с различна насоченост, демонстрации на най-актуалните модни тенденции в подстригването, боядисването на коси и гримирането ще текат и по щандовете. Успоредно със случващото се на подиума, в Конгресния център на Международен панаир-Пловдив ще се провеждат и семинари за новостите в ползването на професионални продукти за стайлинг и колористика. Обучителните сеанси ще бъдат водени от доказали се по световните модни арени професионалисти и от най-известните български имена в този сектор. Италианският фестивал на красотата и прическата вече не е единствено строго професионално събитие. Наред с експертната си насоченост, той има и доста светски акценти. Фестивалът събира на едно място авангарда на световните стилисти, но заедно с тях - и елита на родния шоу бизнес. Очакват се популярни личности за откриването и през 3-те дни на форума, съобщиха организаторите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама