Няма невъзможни неща - модел с Даун пробива в модния бизнес


Няма невъзможни неща - модел с Даун пробива в модния бизнес

Австралийката Медлин Стюарт не прилича на моделките, които сме свикнали да виждаме по кориците на списанията.

18-годишната девойка със синдрома на Даун мечтаела да стане звезда на модния подиум, но само допреди няколко месеца мечтата й била абсолютно неизпълнима. Но тези дни стана известно, че момичето е подписало два рекламни договора, с които се превръща от безнадеждна мечтателка в обещаваща представителка на модната индустрия.

От нейните снимки и пояснения в Instragram стана ясно, че тя обича да танцува, плува, да се гласи и разговаря. В детството си, подобно на много хора със синдрома на Даун, е страдала от излишно тегло. Но мечтата й за подиума я накарала да се откаже от твърде калоричните и нездравословни продукти, благодарение на което свалила 20 килограма.

Майка й Розън Стюарт силно подкрепя дъщеря си. "Хората със синдрома на Даун са способни на много, просто те правят всичко по свой начин. Дайте им шанс и те ще надминат очакванията ви. Те също могат да бъдат красиви и секси", смята Розън.

Постепенно старанията на майката и дъщерята се увенчали с успех. За това помогнали и социалните мрежи.

Страниците на Медлин в Instagram и Facebook ставали все по-популярни и в един момент от момичето се заинтересували много англоезични медии.

Съвременният свят на модата е отворен за притежателите на "другата красота" - моделките със закръглени форми (plus-size), всякакви раси и националности, дори трансджендъри. Но за "слънчевите хора" все още бариерата не е вдигната. Наистина тази пролет на подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк се появи актрисата със синдрома на Даун Джейми Брюър, но тя не е професионална модел и нейната поява бе просто случаен, изолиран случай.

Така Медлин е първата със синдром на Даун, която покори модния бизнес. Съгласно договорите тя ще рекламира спортните дрехи Manifesta и чантите everMaya. Тя мечтае да работи за марки, чиято продукция й харесва най-много - за Gucci, Versace и Forever 21. Но е отворена и за сътрудничества с неголеми компании, които търсят ниши на този пазар, както и с благотворителни проекти.

Нейните почитатели във Facebook са 400 000. "Аз съм щастлива, аз съм на върха на блаженството", сподели тя в социалната мрежа.

Нейната майка е по-малко възторжена, но пък има по-дългосрочна мечта: "Знам, мнозина мислят, че това са нейните 5 минути слава. Но ние наистина вярваме в успеха и се надяваме, че популярността на Медлин ще доведат дотам, че хората със синдрома на Даун ще бъдат възприемани по друг начин".

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама