Dolce & Gabbana провокират с първа колекция бурки


Dolce & Gabbana провокират с първа колекция бурки

Италианската модна къща Dolce & Gabbana е добре известна със своя стил, вдъхновен от сицилианското наследство на марката, но в новата си колекция е почерпила вдъхновение от по-далечно място – Близкия изток, пише "Индипендънт".

Колекцията хиджаб и абая според марката отразява съблазънта, която се крие в Близкия изток.

В първата по рода си арабска колекция Dolce & Gabbana включва микс от класически дълги облекла и по-нестандартни нюанси от селекцията Пролет/Лято 2016 г.

Предложенията на хиджаб (покривалото за глава – бел.ред) е основно в традиционните черни тонове, но съчетан с флорални мотиви и дантела. Дизайнерите не са забравили и големите аксесоари и бижута, представени основно с линия слънчеви очила.

Ходът на марката е опит да привлече повече близкоизточни клиенти, които през последните месеци се увеличават. Тактиката е изпитана от марки като Оскар де ла Рента и DKNY, които около Рамадан пускат символични колекции, с които увеличават продажбите си от мюсюлмански клиенти, подготвящи се за празничния религиозен повод.

Отзивите за колекцията на Dolce & Gabbana са добри. Моделите ще бъдат пуснати този месец в бутиците на марката в Близкия изток, Париж и Лондон.

ВИЖТЕ ОЩЕ МОДЕЛИ ТУК!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама