Дни на красотата с дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска


Дни на красотата с дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска

В последната седмица (23-29.03) на най-женския месец дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска влизат в колаборация с едно нестандартно пространство, за да представят своята визия за модата, изкуството и красотата. В Къщата на италианските традиции те ще изложат тематична селекция от произведения от последните си колекции. 

Младият моден дизайнер Николай Божилов е носител на множество награди, сред които Triumph Inspiration Award 2010, OFFFashion и „Златна игла” за най-добър млад дизайнер за 2013г. Преди две години откри и собствен лейбъл NIKOLAY BOZHILOV. В дните на красотата Николай Божилов представя модел от последната си колекция SYMBIOSIS. Концептуалните модели изследват дрехата като „дизайн обект”, който влиза в директна симбиоза с човешкото тяло. Моделите изграждат връзка на всички нива между ръчни плетива, финни копринени материи, разнообразни текстури, минималистични силуети и графични комбинации. Целта на SYMBIOSIS е да срещне естетическите норми от миналото и настоящето и заедно с това да създаде нова модна платформа за бъдещето. Николай ще представи и модел от новата линия ONE OF A KIND, за дизайни направени по мярка. С тази линия, той доказва, че хората със специално отношение към модата, заслужават и специален дизайн. С комбинацията от техните желания и професионализма и креативността на автора, резултатът със сигурност е единствен по рода си!

Яна Танковска е впечатляващ и талантлив дизайнер, която твори произведения на изкуството в различни сегменти. Известна е както с оригиналните осветителни тела от хартия, така и с нестандартните си бижута от керамика и гума. Самата тя споделя, че се вдъхновява от всичко – храна, архитектура, книги, филми, общуване. Винаги е готова да импровизира или да влезе в нова комбинация, защото според Яна общите идеи раждат нови провокиращи форми, които са отражение на нашия живот. Ще можете да се убедите в думите й и да се насладите на бижутата й от сериите COOKIES, CANDY и БАРБАРОНИ. Както и на модел, част от съвместния й проект #Inspiration с Марияна Рибарова (Папиета) - дизайн (бижута) и Цветимира Михайлова – дизайн (ризи) - стайлинг, който търси провокация и създаване на нови видове вкус.

Изложените модели могат да бъдат и закупени.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама