Dior Пролет/Лято 2015 - цветя и комбинезони


Dior Пролет/Лято 2015 - цветя и комбинезони
Снимка: Getty Images/Guliver

Пристегнати в кръста рокли и любимата на Кристиан Диор украса от цветя присъстват и в новата колекция на модната къща, която носи неговото име, но са придружени от непромокаеми ботуши в ярки цветове, предаде Франс прес.

На фона на музика от Дейвид Бауи белгийският дизайнер Раф Симънс представи облекла, вдъхновени от модата през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век.

Колекцията бе представена в градината на музея "Роден" в Париж. Сред присъстващите бяха Натали Портман, която е лице на Dior, и съпругът й, хореографът Бенжамен Милпие. Те бяха седнали на първия ред, близо до актрисите Клотилд Куро и Мариса Беренсон.

Мокетът е розов. Това е любимият цвят на основателя на модната къща, който този месец щеше да навърши 110 години, ако беше жив. Цветята, които той обичаше толкова много, са принтирани върху прозрачни палта. Под тях се виждат къси рокли с украса от пайети, носени в комбинация с ботуши.

Вниманието привлякоха също облекла от многоцветна вълна, напомнящи комбинезони. Цветовете са ярки и подчертават извивките на тялото.

Симънс признава, че проектирането от него облекла не съответстват на традиционното виждане за висша мода. "Някои смятат, че не може плетени облекла да се включват в колекция висша мода, но аз съм на противоположното мнение - поясни Симънс. - Дизайнери често проектират облекла, които сякаш променят тялото. Комбинезонът обаче не променя тялото, а го разкрива."

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама