4 начина да носите бижута като "мафиотска съпруга" (СНИМКИ)


4 начина да носите бижута като "мафиотска съпруга" (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Естетиката на „мафиотската съпруга“ избухна в TikTok в началото на годината, като хаштагът натрупа десетки милиони гледания през първата седмица на 2024. В основата си външният вид стои в противоположност на минималистичното настроение, което проникна в модния дискурс миналата година.

„Тенденцията стана популярна точно когато „Семейство Сопрано“ празнуваха своята 25-та годишнина и в рамките на седмици след като HBO стартира самостоятелен акаунт на Sopranos в TikTok“, обяснява Клоуи Стрийт, моден редактор на NET-A-PORTER. „Независимо дали е гениална маркетингова стратегия или щастливо стечение на обстоятелствата, максималистичният тренд– който задържа вниманието си върху леопардовия принт, кожата, изкуственият косъм, големите слънчеви очила и изобилието от злато – вече беше започнал да се вижда по подиумите.“

Вижте още: Какво да носите и какво НЕ по време на полет според стюардеса

Палта с леопардов принт се появиха при Dolce&Gabbana, Ferragamo и Rotate Birger Christensen, докато големи кожуси царуваха в Gucci, Coperni, 16Arlington и Versace. Черни кожени миди поли видяхме при Saint Laurent, докато Brandon Maxwell, Alexander McQueen и Fendi изведоха черната кожа на друго ниво - от върха до петите.

Когато става въпрос за бижута, това е доста проста „рецепта“. Помислете за големи диаманти, блестящи жълто-златни верижки и „силен“ часовник. Обеците трябва да напомнят за огромните стилове от 80-те години на миналия век, а перлената огърлица няма да навреди – в крайна сметка това е най-добрият аксесоар за матриарх. Ето кои са ключовите бижута, които ще ви помогнат да насочите енергията към „мафиотска съпруга“.

Елегантни обеци от жълто злато

Изберете огромни халки, украсени с ослепителни диаманти за безпроблемно покритие. Ако имате нужда от нещо малко по-леко за ушната мида, обеците „Marina“ на Gucci са добър вариант.

Масивни златни верижки

Когато става въпрос за колиета, по-голямото не е непременно по-добро. Сложни плетеници и старинни дизайнерски кодове, като усукано въже, морски възли или диамантени акценти говорят за мощното обличане на 80-те по-добре от прекалено големите, масивни вериги, станали популярни през последните години.

Сериозни диаманти

Ако големите камъни са малко извън финансовите ви възможности, изберете златни нежни пръстени и ги подредете безгрижно. Коктейлният пръстен отдясно е друго нещо, което трябва да имате – стремете се към стил, който се вижда от другия край на стаята.

Тенис гривна

Една от най-универсалните части във всяка колекция бижута, тенис гривните могат да бъдат оформени така, че да отговарят на широк спектър от естетика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама