Пол Харфлийт: Мъжът, създаващ грим визии, вдъхновени от птиците


Пол Харфлийт: Мъжът, създаващ грим визии, вдъхновени от птиците
Снимка: Instagram

Пол Харфлийт е един изключително талантлив, съвременен артист, чиято звезда изгря наскоро. „Birds Can Fly“ е проектът му, комбиниращ илюстрация и дизайн, за да вдъхновява любителите на птици и да насърчава творчеството, добротата и приемането.

Като остава верен на природата си и се издига над хомофобията и омразата, Пол е целеустремен към успешно бъдеще на изложби, сътрудничество с книги, мултимедийни проекти и кой знае какво още. Той смята, че „Birds Can Fly“ е дестилация на всичко, което обича – мода, грим, рисунки и птици – в красиво творение, което носи радост, открития и разбиране.

Пол признава, че образованието му е тръгнало надолу, когато семейството му се е преместило от Англия в Шотландия. Макар родителите му винаги да са приемали сексуалността на Пол като истинската му същност, училището никога не е било лесно, просто защото да си гей и англичанин в Шотландия през 80-те е равносилно на ад.

В крайна сметка той се записал в колеж по изкуства на 27-годишна възраст, завършвайки бакалавърска степен по фундаментално изкуство и магистърска степен по изящни изкуства. Пол не успял да се реализира в сферата си и използвал своите артистични умения, изявявайки се като драг кралица.

Когато настъпила пандемията, Пол се обърнал към художническия си талант, за да запази някакво усещане за спокойствие и реалност. Той използвал страницата си в социалните мрежи Pansy Project, за да се свърже с външния свят. Започнал да предлага илюстрации за оцветяване, след това споделял отделни рисунки на птици, създавайки по една на ден.

Хората започнали да питат дали могат да закупят определени принтове. Осъзнавайки, че това всъщност може да бъде източник на доходи, Пол създал печатница онлайн. За да добави маркетингов елемент към изображенията и да „представи художника“, артистът използвал своите умения за гримиране и пищен гардероб и се превърнал в птиците, които рисува.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама