Всичко, което трябва да знаете за грима през лятото


Всичко, което трябва да знаете за грима през лятото
Снимка: iStock/Guliver

За да изглеждаме добре дори по време на летните жеги, гримът трябва да бъде преди всичко лек и свеж, но също така и да издържа и да не се разтича. Препоръчителни в най-топлите месеци са водоустойчивите спирали и изобщо водоустойчивите продукти. Лято е, така че сега е моментът, ако ви се опитва нещо по-смело като например цветна спирала в тъмно виолетово или тъмно синьо.

Предлагат се вече и много варианти на водоустойчиви кремообразни сенки за очи с металически, перлен или седефен отблясък. Избирайте по-светлите и свежи цветове като прасковено, бледо розово, ванилово, златисто. Подтоновете в сенките играят с цветовете на очите и на лицето като цяло, особено на фона на слънчевите лъчи, което прави избора на напълно едноцветни сенки за очи не толкова задоволителен (например сенки в бяло). Нанасянето е лесно – обикновено те са под формата на стик, автоматичен молив или в малки бурканчета и могат да се нанесат дори директно с пръст върху клепача. Очната линия и моливът за очи също трябва да бъдат водоустойчиви, за да останат на мястото си през целия ден.

През лятото силното слънце може да доведе до пигментации и появата на фини линии по лицето, затова е добре кремът за лице да е със слънцезащитен фактор ( SPF 30 е оптимален вариант за градските условия, освен ако кожата ви не изисква по-специални грижи). Избирайте крем за лице с лека текстура или флуид, който хидратира кожата и бързо се абсорбира, за да не лъщите на слънцето и да нямате неприятно лепкаво усещане от крема. Много подходящи за дамите с по-мазна кожа са матиращите листчета, които без проблем се побират във всяка една дамска чанта и са идеално решение за контрол на себума в Т-зоната през деня (челото, носа и брадичката). Малките опаковки термална вода също помагат да освежим кожата на лицето си през деня и могат да се използват спокойно дори и върху грима (но дръжте флакона максимално далеч от лицето).

Безспорно сега е сезонът на перлите за лице и бронзиращите пудри. Може да замените плътния фон дьо тен с лек хидратиращ такъв или кремообразна пудра за кадифен завършек и след което да нанесете с голяма обла четка без връх по скулите и по линията на косата от перлите за лице или малко бронзираща пудра за лек загар. Използвайте хидратиращи и по-транспарантни гланцове за устни в топлите месеци. Те ще придадат повече блясък, обем и плътност на усните ви (т.нар. ефект „сочни устни“).

Да не забравяме и маските за лице – те помагат за възстановяването на кожата, нейното по-дълбоко хидратиране и предотвратяват появата на линии. Маските с ретинол са много ефективни. Има такива подходящи и за околоочната зона, но трябва да се използват само вечер и не постоянно, необходимо е да се правят почивки в зависимост от честотата на употреба. Истинска класика през лятото е домашната маска с кисело мляко, която възстановява нормалното ph на кожата, а при редовна употреба има лек избелващ ефект (изравнява тена) особено в комбинацията с лимонов сок. За по-добър ефект намажете една филия хляб с кисело мляко и я оставете за 15-20 минути да се абсорбира част от водата. Полученото гъсто мляко е много по-лесно за нанасяне върху лицето, остава само да го смесите с малко мед, лимонов сок или настъргана краставица и да се насладите на охлаждащия ефект на маската.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама