Трикове за перфектен маникюр


Трикове за перфектен маникюр
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма жена, която да откаже професионален маникюр. За съжаление, повече от нас не могат да си позволят редовно да си го правят, затова днес решихме да ви покажем няколко трика, които ще ви улеснят живота. Те ще ви спестят време и пари, а в същото време ще имате прекрасен маникюр.

Ако бързате и не може да изчакате да ви изсъхне напълно лакът, просто потопете ноктите си в студена вода за три минути.

За да отстраните лака си, без да търкате здраво, накъсайте парчета памук, потопете ги в лакочистител и ги сложете за няколко минути върху ноктите си. После просто ги отстранете и сте готови.

Много дами напоследък си поставят гел лак, тъй като издържа до две седмици. Проблемът е, че не може да се чисти с обикновен лакочистител, затова се налага да прибягваме до услугите на маникюристки. За да го отстраните в домашни условия, първо внимателно премахнете най-горния слой на гел лака с хартиена пила. Внимавайте да не нараните плочката на нокътя. Напоете малко памук в ацетон и го поставете директно върху нокътя си. Увийте всеки пръст с алуминиево фолио и оставете да престои поне 10-15 минути.Леко отраснете фолиото. Гел лакът трябва да е омекнал и да може лесно да го отстраните. Може да си помогнете с избутвач за кожички. Накрая минете с полираща пила, за да загладите плочката.

Тази есен брокатените лакове са много актуални. За съжаление, те се почистват много по-трудно от обикновените. Затова първо нанесете основа, след това един пласт лепило и накрая блестящия лак. Така отстраняването става наистина лесно.

Ако си счупите нокът, вземете лепило за изкуствени нокти, пила, торбичка чай (от която да отрежете малко парче), основа и просто следвайте показаните стъпки.

За да си направите сами блестящ лак, смесете в подходящо стъклено шишенце безцветен лак, брокат или сенки за очи.

Съхранявайте лаковете си за нокти в хладилника за по-лесно нанасяне, както и да удължите живота им.

Използвайте по-широк ластик, за да си направите цветен френски маникюр.

За да лакирате ноктите си перфектно, просто следвайте инструкциите на снимката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама