Как да избелим зъбите си по естествен начин


Как да избелим зъбите си по естествен начин
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Сияйната усмивка е една от най-желаните черти, но химикалите, които се използват при избелването на зъбите изглеждат плашещо (а и са прекалено скъпи!).

Но не се притеснявайте, защото, както изглежда, има много натурални начини да избелим зъбите си. Ето някои от тях:

  1. Ябълки. Според специалисти ябълките действат като натурална четка за зъби- те премахват бактерии и петна от зъбите ви.
  2. Кори от портокали. Потъркайте зъбите си с вътрешната страна на кората. Избелващото действие идва от течната съставка, наречена лимонит, която се съдържа в корите на цитрусовите плодове.
  3. Стафиди. Освен, че са много вкусни, стафидите стимулират отделянето на слюнка, а тя пък от своя страна отмива плаката по зъбите.
  4. Ягоди. Те съдържат т.нар. ябълчена киселина, която според учени премахва повърхностните петна от зъбите. Семената по ягодите пък имат избелващо действие и също почистват. За максимален ефект смачкайте няколко ягоди и смесете със сода, след което нанесете върху зъбите си и измийте след 5 минути.
  5. Сода бикарбонат. Тя е страшно полезна за устната хигиена като цяло. Може да я използвате самостоятелно- като просто топнете четката за зъби в нея и измиете зъбите си, или в комбинация с ягоди, оцет или паста за зъби.
  6. Обелки от банани. Бананите съдържат минерали като магнезий, манган и калий, които спомагат почистването на петна и избелването на зъбите. Просто вземете част от кората и потъркайте зъбите си в продължение на минута.
  7. Кокосово масло. Напоследък е много „модерно“ да се плакнат зъбите с кокосово масло в продължение на десетина минути. И има защо. Специалисти твърдят, че то може да ви помогне да се отървете от бактериите, които причиняват пожълтяване на зъбите. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама