Избраха Царица Роза 2016


Избраха Царица Роза 2016
Снимка: Press TV

Йоана Шишкова е Царица Роза 2016. След двучасов спектакъл в град Казанлък, 18-годишната абитуриентка успя да впечатли жури и публика и да се превърне в част от легендата на най-стария конкурс за красота „Царица Роза“. Йоана е 48-та носителка на короната.

Сред първите, които поздравиха Йоана, бе нейният приятел. Самата тя е възпитаничка на Националната художествена гимназия в Казанлък. Ще кандидатства в Художествената академия в София. „Ще остана в България“ категорична бе Йоана. "Вече съм живяла в чужбина, но няма по-добро място от България", допълни още новоизбраната Царица на Казанлък, цитирана от Press TV.

За подгласнички на Царица Роза журито с председател посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми обяви Таня Стефанова, възпитаничка на ПМГ „Никола Обрешков“ и Симона Янева от СОУ „Екзарх Антим I“.

Официалната церемония по коронясването на Царица Роза ще се състои на 3-ти юни, когато е Празникът на Казанлък. Дотогава трябва да е и готова новата рокля на царицата, която ще символизира разцъфнал розов цвят.

Царица Роза и нейните подгласнички ще предвождат карнавалното шествие в Казанлък на 5-ти юни, неделя, в което се очаква да вземат участие над 5000 души.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама