Искате да отслабнете за лятото и да запазите килограмите през зимата? Има начин!


Искате да отслабнете за лятото и да запазите килограмите през зимата? Има начин!
Снимка: iStock/Guliver

Два бестселъра излязоха това лято, благодрание на издателство "Колибри", за това как да отслабнем лесно, без да сме гладни и може би най-важното – как да запазим резултата и този начин на хранене, а и на живот да стане част от всекидневието ни.

В книгата си „Никога повече гладни" д-р Дейвид Лудуиг показва как да открием така важната връзка между съзнанието и тялото ни.

Неговият труд открива един нов подход към отслабването, базиран на практиката, научните изследвания, психология и личния подход. Може би един от най-завладяващите моменти в творбата му са личните истории на хората, които са се опитали да се разделят с килограмите си.

Книгата на д-р Лудуиг започва с описанието на „Общата картина“, фокусира се върху „проблемът“, започва да търси решение с помощта на науката, за да даде решението.

Може би най-чаровното в препоръките на д-р Лудуиг е това, че той няма да ви кара да гладувате.

Според него“стандартните диети с малко мазнини целят да изтръгнат мазнините навън от мастните клетки посредством ограничаване на калорийния прием. Но след няколко седмици лишения гладът достига безкрайни висини и метаболизмът се забавя… Изход от вечното гладува не се прицелва в източника на излишните калории. „

Кои са трите прогресиращи фази на този процес ще разберете като станете горд собственик на тази, книга, която – повярвайте, не е като никоя друга по тази тема.

Доктор по медицина и доктор на философските науки, Дейвид Лудуиг е практикуващ ендокринолог и изследовател в Бостънската детска болница, професор по педиатрия в Медицинския институт към Харвард и професор по хранене в Института за обществено здраве към Харвард.

А иначе д-р Лудуиг не се смущава да подчертае един всеизвестен факт: компаниите от хранително-вкусовата промишленост в САЩ и техните застъпнически кръгове харчат десетки милиони долари годишно за политически дарения, лобиране и други подобни дейности, като в замяна печелят огромно влияние върху политиката, свързана с храните, и подронват стандартите за здравословно хранене.

Вижте откъс от книгата му тук.

И като казахме „чар“, издателство Колибри зарадва преди дни читателите си с революционния бестселър Черво с чар. Истината за един пренебрегван орган" на Джулия Ендерс.

На пръв поглед двете несъвместими неща „чарът“ и „червото“ се преплитат в една изключително лесно смилаема лекция за функционирането на един от най-главните ни органи, разказана от умната и красива Джулия Ендерс. Въпреки своята крехка възраст Ендерс, водена от личния си опит на пострадала от кожно заболяване, ни обяснява, че „Най-голямата част от имунната ни система (около 80 процента) се намира в червото. И за това си има сериозна причина: тук е главната сцена на бактериалния „Удсток”. Бактериите стоят в отделен резервоар – лигавицата на червото – и не се доближават прекалено опасно до клетките. Имунната система може да си играе с тях без опасност за тялото ни.“

Сигурно ще ви е интересно и да разберете, че „нашата чревна микробиота тежи до 2 килограма и съдържа около 100 билиона бактерии. „

Илюстрирана със закачливи рисунки книгата „Черво с чар“ се нарежда сред онези, които всяко, уважаващо себе си момиче (защото независимо на колко години сме – всички оставаме момичета), трябва да има в библиотеката си.

Вижте откъс от книгата тук.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама