Бюти съвети от цял свят


Бюти съвети от цял свят
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да остане млада и красива за дълго време. Затова винаги търсят начини да направят кожата на лицето си блестяща, гладка и свежа. 

Днес ви предлагаме няколко семпли бюти тайни от цял свят как да останете прекрасни. 

Франция

Масаж на лицето с кубчета лед. Това стимулира кръвообръщението и придава на кожата по-здрав и блестящ вид.

Чили

Чилийките твърдят, че тяхната хубава кожа се дължи на антиоксидантите, които се съдържат в червеното грозде. Те правят паста, смесвайки пасирано грозде с брашно. Когато маската е готова, я слагат за 10 минути върху лицето си, преди да го измият. 

Швеция

Здравословно хранене и сауна. Много бюти експерти споделят тайната на хубава кожа на скандинавките се крие в здравословния им начин на хранене и яденето на риба и горски плодове, които са богати на антиоксиданти.

Япония

Японките мият лицата си с оризова вода, която почиства лицето, стимулира произхода на колаген и я омекотява. Може да я направите като смелите ориз и добавите вода.

Бразилия

Сокът от моркови е страхотно домашно средство за премахването на пъпки. Той е пълен с бета-каротин, който е известен с това, че помага на тялото ви се справи с акнето.

Испания

Използвайте картоф, за да се отървете от черните кръгове под очите. Нарежете на един картоф на кръгчета и поставете върху клепачите за 10 минути.

Корея

Използвайте редовно масла. За да омекотите кожата си, слагайте кокосово масло или арганово, преди да нанесете крем за лице или пък използвайте в домашни маски.

Турция

В турската козметика много се използва дюля. Може да си направите лосион за измиване, като смесите настъргана дюля с вода.

Израел

Може да си направите скраб с морски соли, за да почистите мъртвата кожа.

Китай 

Билковите и плодови чайове са страхотни за почистване на лицето.

Русия

Направете си скраб за лице с овесени ядки. Смесете 3 супени лъжици овесени  ядки, 1 чаена лъжица мед и 1 чаена лъжица кокосово масло (може да промените количеството)

Гърция 

Редовно може да си правите масаж с зехтин. Това ще направи кожата ви здрава, мека и хидратирана.

Египет

Маските с бяла глина почистват, подхранват и избелват кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама