8 бюти продукта, които трябва да използвате след 30


8 бюти продукта, които трябва да използвате след 30
Снимка: iStock

Нашата кожа се променя с времето. В началото на 20-те си години все още се борим с хормонални проблеми и акне, докато през втората половина вече започваме да обръщаме поглед към продуктите против бръчки. След 30 кожата ни вече е “наясно със себе си”, но пък има немалко изисквания. Така да кажем, остаряването е красива привилегия и идва със своя справедлив дял от предсказуеми кожни проблеми като фини линии, сухота и повяхване. Ако обаче сте последователни в грижата си за кожата, ще се радвате на наистина добри резултати. Ето списък на задължителните продукти, които ще променят “правилата на играта”.

1. Почистващ гел/пяна

Разбира се, красивата кожа е чистата такава. Потърсете нежен кремообразен почистващ препарат, който да ексфолира кожата ви, премахвайки всички следи от грим и мръсотия.

2. Тоник

Много жени смятат, че нямат нужда от тоник, но това е далеч от истината. Мислете за него като междинна стъпка, начин да подготвите кожата си да поеме следващите продукти.

3. Серум

Добавянето на серум, например с витамин С, предпазва кожата ви от свободните радикали и преждевременното стареене. Витамин С също така помага за озаряване на кожата ви, намалявайки хиперпигментацията.

7 ОПАСНИ СЪВЕТА, КОИТО ДА НЕ КОПИРАТЕ ОТ БЮТИ БЛОГЪРКИТЕ

4. Хидратиращ крем

Разбира се, може и гел. Поддържането на кожата ви хидратирана е една от най-важните стъпки, за да подобрите тонуса и текстурата на кожата. Пептидите помагат кожата да се запази стегната, така че 30-те години са идеалното време да започнете.

5. Слънцезащитен крем

Една от основните причини за фини линии, бръчки, сухота и кафяви петна е слънцето. Затова докато му се наслаждавате, не забравяйте да защитите кожата си от вредните UVA/UVB лъчи.

6. Ретинол

Ретинолът е истинска антистарееща “електроцентрала”, но повечето хора не започват да го използват, докато не видят първите признаци на стареене след 35 години. Но истината е, че колкото по-рано, толкова по-добре. Той ще помогне за предотвратяване на фините линии, но и ще намали следите след акне.

7. Крем за очи

Очите са прозорците към душата. Кожата около тях пък е най-деликатна и се нуждае от допълнителна грижа.

8. Нощен крем

Кожата преминава в режим на възстановяване, докато спим, така че добрият нощен крем може да помогне за възстановяване на щетите от деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама