6 вечерни стъпки за свежа кожа


6 вечерни стъпки за свежа кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма две мнения по въпроса - всяка жена иска да изглежда страхотно, независимо дали е на 25 или на 65. За съжаление, времето оставя върху лицата ни почти невидими следи, които се натрупват ден след ден, докато открием, че младостта и красотата ни вече ги няма. Не можем да предотвратим процеса на стареене, но с подходящите грижи можем да го отложим и да запазим свежия си вид по-дълго. Как? Като почистваме лицето си правилно. Вижте съветите на известен нюйоркски пластичен хирург:

1. Измийте лицето със сапун и вода

Изключително важно е всяка вечер лицето да се измива добре. Ако имате чувствителна кожа, която се възпалява от сапуна, изберете някаква по-щадяща разновидност. Така или иначе, независимо от типа кожа, важното е да се почистят грима, мазнината и замърсяванията, които са се натрупали през деня. И добрият стар сапун все още е най-доброто средство за това.

Използвайте блокче или течен сапун според предпочитанията си. Какъвто и да изберете, той трябва да бъде мек, неароматизиран и да прави обилна пяна. Натъркайте с пяната хубаво лицето и шията за около 30 секунди. Не забравяйте клепачите.

2. Изплакнете

Изплакнете обилно с вода – не гореща, но достатъчно топла, за да отвори порите и да разшири капилярите, засилвайки кръвообращението.

3. Насапунисайте отново

Този път след изплакването с топла вода, завършете със студена. Тя ще свие порите, ще стегне кожата и ще даде усещане за свежест.

4. Подсушете лицето с кърпа

Това ще спомогне за отстраняването на натрупаните мъртви клетки и разкриването на нов, свеж пласт кожа. Търкайте нагоре, в посока, обратна на гравитацията, с енергични, но внимателни движения. Ако кожата се зачерви, не се тревожете – ексфолиацията й помага, не я наранява.

5. Нанесете пилинг продукт

Върху освободената от мръсотия и мъртви клетки кожа нанесете специален пилинг продукт. Какъв точно ще изберете, зависи от състоянието и степента на увреждане на кожата. Добре е да се консултирате с дерматолог, тъй като тези продукти свалят повърхностния слой на кожата и спомагат за изграждането на нов. Затова те имат видим ефект.

Ако кожата ви е с малко проблеми – няколко фини линии, дребни петънца, разширени пори – изберете крем с алфа-хидрокси киселина. Следващото ниво са продуктите с производни на витамин А. По-лекият вариант са кремовете с ретинол. При по-силно изразени бръчки, пигментни петна, белези или акне дерматолог може да ви изпише крем Ретин-А в различна концентрация. По-чувствителната кожа може да реагира със зачервявания и белене. Избягвайте директна слънчева светлина и използвайте слънцезащитен крем с висок фактор, когато прилагате пилинг продукти.

6. Нанесете овлажняващ крем

Добре е да изберете овлажняващ крем със съдържание на антиоксиданти (например витамин С и Е). Нанесете обилно количество от него, за да завършите процедурата. На сутринта кожата ще ви се отблагодари със свеж и сияен вид.

 

Източник: Good Housekeeping

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама