6 негативни ефекта върху кожата от спирането на кафето


6 негативни ефекта върху кожата от спирането на кафето
Снимка: iStock/Guliver

Известно е, че кофеинът е полезен за кожата, затова се съдържа в много бюти продукти. Ако спрете напълно да пиете кафе, това може да остави видими последици. Ето 6 от тях:

1. Ще се сдобиете с пъпки

Кафето е естествен антиоксидант, който намалява възпалението на кожата и по този начин помага при акне и хиперпигментация.

2. Ще имате повече целулит

Антиоксидантният ефект на кафето помага и в борбата с целулита, тъй като кофеинът влияе върху разширяването на кръвоносните съдове под кожата, което подобрява кръвообращението и по този начин намалява целулита.

3. "Старчески петна"

Чаша кафе на ден забавя появата на "стстарчески петна", което се дължи най-вече на хлорогенната киселина, която е неразделна част от кафето.

6 НАУЧНО ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ОТ КОФЕИНА

4. Розацеята ще се засили

Розацеята е кожно заболяване, което засяга милиони хора по света. Това е зачервяване на кожата, което няколко чаши кафе на ден могат значително да намалят.

5. Тъмни кръгове

Кофеинът влияе и върху регулирането на кръвоносните съдове, които са виновни за тъмните кръгове под очите.

6. По-бързо стареене

Твърде много кафе дехидратира кожата ви, но от друга страна в умерени количества я предпазва от вредното въздействие на слънцето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама