4 супер съвета от фризьорката на Бионсе и Зендая


4 супер съвета от фризьорката на Бионсе и Зендая
Снимка: Getty Images

Ким Кимбъл определено може да се похвали с успешна кариера, като е правила прическите на много известни жени, сред които Бионсе и Зендая. Именно нейно дело е визията на певицата в клипа "Crazy in Love" и за участието ѝ в "Супербоул". Тя е виновна и за прическите на Зендая в хитовия сериал "Еуфория". Кимбъл сподели своите най-важни съвети за грижа за косата.

Спете върху коприна

"Копринени калъфки за възглавници, копринено боне, копринени ролки – всичко това е много популярно сега и работи! Има нещо в коприната, което поддържа косата ви лъскава и гладка. Няма да се налага да използвате много топлина върху косата си и тя ще запази блясъка си. Коприната също минимизира цъфтящите краища, които се появяват по-бързо през нощта поради триенето във възглавницата."

Вижте още: Нощна маска за възстановяване на косата

Борба с къдренето с мек шампоан

"За да спрете нежеланото къдрене, особено за къдрава коса, използвайте мек шампоан с нисък рН баланс. Уверете се, че е овлажняващ и супер почистващ"

Инвестирайте в керамична преса за коса

"Много хора обичат да използват преса, което е чудесно, ако искате косата ви да е супер права. Но ако желаете да запазите косата си здрава, трябва да използвате керамика."

Правете ежемесечно лечение с горещо масло

"Винаги съм обичала да подхранвам косите на хората. Затоплям маслото и го нанасям. Тази процедура ще предпази косата ви от сухота дългосрочно. Ако го правите редовно, това спомага за подобряване на целостта и текстурата на косата ви. Можете или да направите лечението преди измиване с шампоан, или да отстраните леко маслото с шампоан, след като го нанесете по време на измиване. Трябва да го втриете в скалпа си и след това чак до краищата – това ще придаде на косата ви плътност след това. За процедурите обичам да използвам черно рициново масло, масло от жожоба или масло от авокадо."

Вижте още: "Стъклена коса" е горещата нова тенденция, ето как да я постигнете

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама