4 приложения на кокосовото масло


4 приложения на кокосовото масло
Снимка: Thinkstock/Guliver

Вече сме писали колко е полезно чистото кокосово масло за здравето и красотата ни. То е универсално и може да се използва върху кожата на лицето, косата и тялото. Има страхотен хидратиращ ефект и е много ефективно при суха кожа или коса.

Звездите също са почитателки на кокосовото масло и и често се разкрасяват с него. Гуинет Полтроу и Сейди Фрост плакнат устата си с него, а супермоделът Жизел Бюндхен си маже тялото с него след излагане на слънце. Анджелина Джоли си го хапва за закуска, а актрисата Блейк Лайвли си го втрива с краищата на косата.

Чистото кокосов масло се продава в твърдо състояние, но когато се нанесе върху кожата се разтопява бързо.

Ето и 4 приложения на кокосово масло:

1. За почистване на грим

Сложете малко количество масло върху памучен тампон и изчистите грима си. Премахва лесно и водоустойчив грим от очите.

2. За почистване на зъбите

То съдържа лауринова киселина, която има антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства. Кокосовото масло също така нормализира pH на устната кухина и избелва зъбите. Вземете една супена лъжица кокосово масло (разтопено) в устата си и жабурете в продължение на 20 минути, след което изплюйте и изплакнете добре с топла вода

3. За косата

Вземете 1-2 супени лъжици кокосово масло, разтопете в ръцете си и нанесете върху краищата на косата и втрийте в скалпа. Оставете да престои около 15-20 минути и измийте с шампоан.

4. Маска за суха кожа

Имате нужда от: 2 супени натурално кокосово масло, половин намачкан банан и 3 капки етерично масло от тамян.

Начин на правене: Смесете всички съставки, разбъркайте добре и нанесете на почистено лице. Бананът има антиоксидантно действие, докато тамянът е полезен за клетъчната регенерация. Оставете маската да постои около 20 минути, изплакнете с хладка вода, подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама