3 трика за остраняване на черни точки


3 трика за остраняване на черни точки
Снимка: iStock/Guliver

Чистата и красива кожа е изключително важна за всяка жена. Затова трябва да се грижите за нея всеки ден. Днес ще ви покажем как да се отървете от черните точки по естествен начин.

Лимон + мед + захар 

Срежете лимон наполовина, изсипете отгоре мед, след което посипете с щипка захар и нежно масажирайте проблемните зони с кръгови движения. Правете процедурата не повече от веднъж седмично.

Вазелин + фолио

Най-подходящото време да използвате този трик е веднага след баня, тъй като от топлината на водата се отварят порите. Първо нанесете вазелин на зоните, които искате да третирате, след което увийте с прозрачно фолио. Накрая поставете гореща кърпа отгоре. Оставете, докато се охлади до стайна температура и свалете всичко. След това леко изстискайте черните точки, за да ги премахнете. Накрая почистете с памучен тампон, напоен в лосион. Правете тази процедура веднъж или два пъти месечно.

Канела и овесено брашно

Смесете 1 супена лъжица овесено брашно със същото количество канела. Добавете малко топла вода и разбъркайте. Трябва да се получи много гъста смес. Нежно нанесете с кръгови движения върху лицето си. Търкайте внимателно в продължение на 1 минута, след което измийте с хладка вода. Внимание: канелата може да предизвика леко дразнене, когато се нанесе върху кожата, но ще изчезне, след като измиете лицето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама