3 разкрасителни рецепти с ябълков оцет


3 разкрасителни рецепти с ябълков оцет
Снимка: iStock/Guliver

Ябълковият оцет присъства в почти всяка кухня. Той е вкусен, полезен, но може да го използвате не само в кулинарията, но и за разкрасителния ви режим.

Днес ще ви покажем 3 рецепти с ябълков оцет, които да пробвате.

Маска за лице с мед

Тази маска избистря тена, има антибактериални и овлажняващи свойства. Смесете 2/3 мед с 1/3 ябълков оцет в стъклен буркан. Намажете кожата на лицето с кръгови движения, оставете да престои 15 минути, след което изплакнете с хладка вода. 

Срещу пърхот

Ако пърхотът не престава да ви тормози, направете си тази натурална маска, с която да се отървете от него. Масажирайте скалпа с кокосово масло (разтопете на водна баня и оставете да изстине леко). Това ще хидратира кожата на главата и ще стимулира растежа на косата. След това напръскайте скалпа със следната смес - 50/50 ябълков оцет и вода. Оставете 15 минути да подейства и изплакнете.

Естествен тоник

Той стяга порите, помага да се отървете от акнето и предотвратява появата на нови пъпки по лицето. Има антибактериални, антисептични свойства и помага да балансирате рН-то на кожата, след като е било нарушено от прекалено измиване. Отново смесете 50/50 вода и ябълков оцет. Разклатете добре, след което напоете памучен тампон и деликатно почистете лицето.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама