Стефи от MasterChef: Мъжете харесват добре оформени жени, не кльощави


Стефи от MasterChef: Мъжете харесват добре оформени жени, не кльощави

Сладките изкушения винаги са били слабост на жените. Разбира се, всяка дама ще се съгласи, че не е никак лесно да се балансира между калоричните вкусотии и стройното тяло. Затова днес ще ви запознаем със Стефани от Masterchef, която освен със страхотни кулинарни умения, може да се похвали и с перфектна фигура. С нея си поговорихме за хобито й, какво има в хладилника й и за танците на пилон.

Опиши се с 3 думи.

Шоколад, лавандула, четка.

Кафе или чай и по колко?

Чай (домашен) по много.

Сладко или солено?

Сладко!!!

Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

Усмихвам се на Алекс (бел.ред. приятелят й), целувам го и казвам "Добро утро, любов моя".

Три неща, които обожаваш да правиш.

Да приготвям нещичко в кухнята, да рисувам, да танцувам и да правя разни интериорни нещица от боклуци

Как минава един твой ден извън MasterChef?

Динамично и спокойно едновременно. Обичам да ставам рано, да пия чай на балкона, да приготвям обяд, да рисувам, да създавам разни красоти. Всеки мой ден минава в изкуство и кулинария. Също така обичам да се виждам и със семейството си.

Обичам петъчните дни, защото малкият ми братовчед, който е на 6 години, идва на гости, за да рисуваме и готвим. Той е много артистична натура и аз се опитвам да подхранвам това негово качество. Всеки ден нямам търпение Алекс да се прибере от работа, за да вечеряме и да си разкажем как е минал денят и на двама ни и да обсъдим идеите си, защото ние всеки ден имаме нови.

На какво не можеш да устоиш?

Когато вляза в някой кулинарен магазин или такъв за художествени материали, определено не мога да устоя и оставам без пари. Постоянно искам нещо ново в кухнята или някой нов цвят боичка. И на Александър също не мога да устоя (смее се).

Разкажи ни за най-яркия ти спомен от детството, свързан с определена храна, съставка или аромат. Как се запали по кулинарията?

Най-яркият ми спомен е как прабаба правеше две огромни тави баница с домашни кори. Обичах да се въртя около нея, да задавам хиляди въпроси. Още помня аромата на току-що изпечената баница, може би толкова много ми е въздействало всичко това, когато съм била дете, че е отключило любовта ми към готвенето.

Кой продукт винаги присъства в хладилника ти?

Яйца, прясно мляко, сметана, шоколад, а в шкафа - какао и брашно. Продуктите, с които всеки път можеш да приготвиш различен десерт.

Когато си в кухнята, отдаваш ли се на българските кулинарни традиции или предпочиташ да експериментираш с чуждестранна кухня?

Разбира се, като всяка домакиня обожавам традиционните ястия, но от друга страна обичам да експериментирам и да интерпретирам рецептите по свой начин.

Въпреки "калоричното” хоби, което имаш, можеш да се похвалиш със страхотно тяло. Как го поддържаш?

Ако трябва да съм честна, сега нямам време да тренирам постоянно и мисля че добрата ми форма се дължи колкото на физически усилия, толкова и на психика. Понякога имам чувството, че ако ставаш всяка сутрин и оглеждайки се в огледалото, си казваш "Харесвам се и изглеждам добре", то просто се случва. Важно е всички млади момичета да разберат, че да си слаба не е секси. Мъжете харесват добре оформени жени, стегнати, но не кльощави.

Разкажи ни повече за танците на пилон. Какви са като спорт?

Различни от всички останали. Необходимо е преди всичко да имаш силна воля, защото в началото боли.Танците на пилон са онова, което показва на хората, че да бъдеш секси, да го знаеш и да го показваш, съвсем не е лошо. Атрактивно и привлекателно е и най-важното - показва, че жените всъщност сме доста силни създания. Освен, че са необходими много физически усилия, е необходима и психика - да издържиш натоварването, да преодолееш болката и когато излезеш на сцената, да си готова да изтърпиш дори и скептичните погледи и коментари на една част от хората .

Въпреки че танцът изглежда много женствен, май има и доза опасност в него. Случвало ли ти се е да паднеш от пилона?

Естествено, нали знаете, че "юнак без рана не може”. Веднъж паднах от най-високата част на пилона по врат и ме боля един месец.

Колко е свързан този вид спорт със стриптийза?

Много! Стриптийзът не е пошло занимание, пошло е тук в България (естествено, не говоря за абсолютната голота). Стриптийзът е изкуство, той е женственост и страст. В чужбина хората дават хиляди, за да се наслаждават на танците на пилон. Зависи каква нагласа успееш да създадеш у хората. Ако не сме толкова тесногръди, всичко може да бъде изкуство.

Ще споделиш ли с читателките ни някоя бърза рецепта за вкусен десерт?

Мус с бял шоколад и лайм

Продукти: 500 мл. течна сметана, 200 гр бял шоколад, кората от един лайм, желатин 5 гр и някакъв червен плод за декорация

Начин на приготвяне: Накисваме желатина в 2 супени лъжици студена вода. На котлона кипваме 250 мл. сметана, в която сме рендосали кората от един лайм. В сметаната по желание може да се добави всякакъв вид алкохол, като съответно, ако решим да добавим 50 мл. ликьор, то тогава сметаната става 200 мл. След като сме кипнали сметаната, заливаме с нея натрошения бял шоколад и бъркаме до хомогенизиране. Преди да е изстинала сместа, добавяме желатина, като отново бъркаме до пълното му разтваряне. Оставяме сместа настрани, докато достигне стайна температура. Разбиваме останалата част от сметаната почти до пяна. В нея започваме на тънка струйка да изливаме вече охладената шоколадова смес при непрекъснато разбъркване. Разпределяме в десертни чаши и оставяме във фризер за 45 мин. След това може да се съхранява в хладилник.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама