Мария Гергова - жената зад SEEME


Мария Гергова - жената зад SEEME

Мария Гергова е управляващ директор на PR агенцията United Partners, жена, която стои на върха, учи шведски, обича хубавото червено вино и пътешествията. Тя постига целите си с много труд и позитивизъм, тъй като вярва, че "когато не се взимаш насериозно - нещата се случват естествено и с лекота". Мария и нейната компания стоят зад музикалното събитие SEEME 7, което тази година ще събере в София някои от най-добрите професионалисти в музикалния бизнес от 25 до 27 септември (научете повече тук). 

Опишете се с три думи?

Усмивки, идеи, вдъхновение

Кафе или чай и по колко?

Кафе. Веднъж на ден. Сутрин :-)

Каква искахте да станете като малка?

Говорителка в новините.

Не излизате от вкъщи без...

IPhone. Никога!

Вие сте управляващ директор на PR агенцията United Partners. Какво ви коства да сте сред лидерите на пазара?

На мен нищо. Може би на близките ми само. Когато не се взимаш насериозно - нещата се случват естествено и с лекота (поне в повечето случаи).

За седма поредна година вашата компания организира Музикалното събитие на Югоизточна Европа (SEEME - South-East European Music Event). Какви са предизвикателствата, с които се сблъсквате?

Основното предизвикателство е финансирането на едно такова събитие. Останалото се случва сравнително лесно, защото имаме страхотен екип (Юнайтед Партнърс) и страхотни партньори.

Какво е най-новото тази година?

Отворихме специален, за първи път в България, панел, който среща всеки, който има идея за музикално събитие и проект и се нуждае от финансиране, за да го реализира, да се срещне със спонсори, които открито, пред всички да разгледат презентацията и да дадат мнение – какви са силните страни на идеята, слабите, какво би могло да се подобри, да се избегне, дали има потенциал да бъде спонсорирано или не и всякакви подобни полезни съвети. За целта събираме презентации до 24-ти септември на мейла info@seeme-sofia.com. Има толкова много идеи, които стоят нереализирани, иска ни се да им дадем шанс.

Защо хората, които се интересуват от музика, задължително трябва да са там?

Това е единственото събитие, което говори за музика и от гледната точка на икономиката. Изкуствата са неизменна част от ежедневието ни, но ако искаме да вървим в крак с развиващите се икономики и така да създаваме стабилна и приятна среда за живеене, то трябва да се научим да правим нещата освен силни от творческа гледна точка, така, че и да достигат до аудиторията си и да се създаде дългосрочен интерес към тях.

Как преминава един ваш работен ден?

Бързо. Забавно. И с много комуникация.

Тъй като имате забързано ежедневие, как релаксирате?

Разходки, приятели, сериали (като "Лилехамер" например), хубаво червено вино, пътешествия, позитивни книги и уроци по шведски.

Какво най-много харесвате в себе си?

Че не се отказвам лесно.

А ако можехте, какво бихте променили?

Да намаля мултитаскинг-а до минимум.

Какво бихте казали на всички хора, които смятат, че жените не могат да заемат ръководни позиции?

Затова харесвам скандинавските общества. Там такъв въпрос не съществува. И все пак ще отговоря: Жените са доста по-гъвкави и ефективни, защото трябва да съчетават много функции (майка, съпруга, дама, работеща жена и т.н.). Това ги прави по-успешни.

Три неща, на които не може да устоите?

Луксозни тефтерчета, хубаво вино и екзотични пътешествия.

Една жена трябва да...

... остане жена, независимо от обстоятелствата.

Какви са вашите правила, вашият свят?

Непрекъснато търсене на източници на позитивни емоции и вдъхновяващи идеи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама