Калина Стефанова: Не спирам да се изучавам и откривам


Калина Стефанова: Не спирам да се изучавам и откривам
Снимка: Тони Тончев

Всяка сутрин много от вас започват деня си с гласа на Калина Стефанова. Тя води "Шоуто на блондинките" по радио Fresh заедно с Надя, а всеки делничен ден пък към обяд може да я чуете по радио FM+. За нея най-важно е да срещне слушателя с госта, като признава, че от работата си е научила да чува и другите в разговора. Скоро ще можем да видим Калина и в едно друго амплоа - като лектор във фестивала "Свободата да бъдеш“, където ще ни покаже нови възможности за намирането на разбирателство в спора. Калина - една чаровна блондинка със запомнящ се глас, която винаги следва интуицията си.

Опиши се с 3 думи.

Добра, обичаща, любопитнa.

Каква искаше да станеш като малка?

Принцеса, фея, вълшебница.

Какво е първото нещо, което правиш сутрин?

Най-първо отварям очи, усмихвам се (в началото се упражнявах, сега е естествено), после се протягам дълго и бързо ставам за работа.

Кафе или чай и по колко?

И кафе, и чай. Кафето е едно, чаят до омръзване.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Няма да е добре да е без обувки :)... улиците не стават за това.

Ти водиш предаванията "Шоуто на Калина“ по радио FM+, a също така си партнираш с Надя в "Шоуто на блондинките“ по радио Fresh. Кои са най-важните уроци, които научи от работата си в радиото?

Научих се да чувам и другите в разговора. Научих, че каквото и да казваш, човек не може да чува извън собствения си капацитет. Научих колко е важно да не отнемаш възможността на хората да ползват въображението си – в радиото това все още е възможно. Научих колко е хубаво да си невидим. Още се уча...

Снимка: Мариана Гугалова

А най-големият ти гаф?

По едното радио да кажа другото. Рядко се е случвало, пък и все пак са си роднини.

Коя звезда, родна или чужда, би искала да седне в студиото срещу теб?

Аз нямам такива мечти. Всеки е добре дошъл, ако носи и сърцето си. За мен не е важно кой колко е велик, нито пък ми се кичи с чужда слава. Не си голям, защото си говорил с някой голям. Всичко, което ме води в разговора, е да срещна човек с човека – слушателя с госта.

Била си и телевизионна водеща, планираш ли отново да се завърнеш на малкия екран?

Аз и преди не съм го планирала. Абсолютно извън амбиции съм била в телевизии. Бях там, защото рано или късно някой трябва да свърши работата качествено и бързо - тогава не ти трябват връзки. Планове за мен има само Вселената. Аз ги посрещам и избирам. 

Ти ще бъдеш лектор на фестивала "Свободата да бъдеш“. Какво ще споделиш с посетителите?

Това е фестивал за най-доброто, полезното и новото в сферата на личностното развитие и здравословния начин на живот. И всички ние, които търсим пътя към по-щастливо, здравословно и пълноценно ежедневие ще се отдадем на "свободата да бъдеш“.

Това ще разберат като се видим на фестивала на 24 октомври, но за сега е известно, че заедно с един от най-успешните медиатори в България – Катина Клявкова, ще изследваме с аудиторията нови възможности за намирането на разбирателство в спора. Медиацията е миротворене, но често хората не вярват, че е възможно да си свободен да бъдеш себе си и това да не скарва с другите. Възможно е. Елате и чуйте, вижте как, преживейте го с нас! "Когато се чуваме или... за портокала и личното щастие" – ще бъде и забавно, и полезно.

Снимка: Албена Андонова

Какво е щастието за теб?

Щастие е да си в хармония с това, което Е. То е като дрехата по мярка, затова може и да не осъзнаваш радостта, която ти носи, но ако ти е тясна или голяма...? Като казвам хармония имам предвид да приемаш настоящето и да не бягаш от него, защото е различно от това, което си си навил на пръста, а също така да изследваш какво ти носи. Щастието е за опознаващите хора, не е за мързеливите и невежите... така го усещам. Разбира се, мимолетните случайни радости всеки могат да споходят, но я ги задръжте! Щастието е състояние на духа, не е външно обстоятелство, не дай Боже да смяташ, че друг е отговорен за твоето щастие – о, това е истинско нещастие!

А любовта?

Любовта е позволението на себе си да си това, което си и на другите да са това, което са... Любовта е безусловна. Най-близо до теб остават хората, които не искат да те променят, но и не страдат от това, че не си нещо друго. Това се среща рядко, но да започнем от себе си, а?Ако искаш любов, давай я.

Какво най-много харесваш в себе си?

Свободата да бъда себе си и смело да правя промени. Харесвам природните си дадености, както и това, че не се страхувам да остарявам.

А какво би променила?

Не спирам да се променям, но не защото не харесвам нещо, а защото не спирам да се изучавам и откривам.

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да се разхождам в природата, да любя любимия, да постоя на тихо, да се уча на нещо ново...о, повече са от 3.

На какво не можеш да устоиш?

Да послушам интуицията си.

Как се поддържаш във форма?

Обичам се – това означава, че усещам тялото си кога от какво се нуждае – кога е храна, кога е почивка, кога спорт, йога, медитация, кога сън.... извън всякакви режими и програми съм, но не спирам да правя нещо.

Кога за последно плака и защо?

Изплаших се от една своя мисъл, но се чух с точните хора и плаках от радост, че винаги получаваме това, от което се нуждаем... всичко е наред, винаги, но понякога трябва да ни го напомнят. Плаках и в разговор по Skype с дъщеря ми, но не от тъга или липса, а от радост, че е толкова добър приятел и прекрасен човек – истински, не идеален, а истински. Плача от срещата с любовта.

Една жена трябва...

Да опознава и ползва, както женската, така и мъжката си енергия.

Какъв е твоят свят?

Шарен и най-вече - какъвто го създавам аз.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама