Само за седмица: Новият албум на Тейлър Суифт е най-слушаният във всички платформи


Само за седмица: Новият албум на Тейлър Суифт е най-слушаният във всички платформи
Снимка: Getty Images

Нима е изненада за някого, че Тейлър Суифт поставя рекорд след рекорд? Макар новият ѝ албум, The Tortured Poets Department, да излезе на 19 април, той вече  е най-търсеният и слушан албум в световните платформи "Spotify", "Amazon Music" и "Apple Music".

Повече за рекорда

Както вече ви казахме, The Tortured Poets Department стана първият албум в историята, успял да достигне над един милиард стрийма за по-малко от седмица. Всъщност това не е изненада, тъй като реализира над 300 милиона слушания за 12 часа след появата си. Това е и най-доброто постижение, регистрирано някога в платформата за този интервал от време. The Tortured Poets Department е единадесетият студиен албум на Суифт, която е на 34 години.

"Историята е факт! На 19 април 2024 г. The Tortured Poets Department на Тейлър Суифт е първият албум в историята на "Спотифай", който има над 300 млн. стрийма за един ден", написаха от платформата в социалната мрежа "Екс".

Американската поп звезда подобри предишния рекорд за най-стриймван албум, който отново беше неин, но за Midnights, издаден през октомври 2022 г. Тогава обаче платформата не обяви конкретни данни.

Вижте още: Вижте какви красавици са порасналите дъщери на Никол Кидман (СНИМКИ)

Мнението на другите платформи

От Amazon и Apple също казаха, че The Tortured Poets Department е счупил рекорди за стрийминг и при тях. "Това е най-добрият поп албум на всички времена на базата на слушанията в първия ден от излизането му", обявиха и от двете платформи.

За Amazon новата продукция на Тейлър Суифт само за три дни се е превърнала в най-стриймвания албум на музикалната платформа в световен мащаб в първата си седмица.

През шест дни при дебюта си The Tortured Poets Department събра 799 милиона стрийма във всички платформи в САЩ, като надмина предишния рекорд на Дрейк от 746 милиона слушания, поставен през 2018 г. от неговия албум Scorpion, отбелязва "Билборд".

Официалните данни за продажбите, които се появиха в петък, сочат, че в началната седмица на пазара от The Tortured Poets Department са закупени около 1,5 млн. копия, като 700 000 са на винил, съобщи "Билборд". Така Суифт подобрява собствения си рекорд за най-много продадени копия от албум на такъв носител за ден, като надминава 693 000 броя от преиздадена й миналата есен продукция 1989 (Taylor's Version). Музикалната звезда реши да презапише първите си шест албума заради спор за авторски права.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама