В очакване на голямата венецианска сватба на Клуни


В очакване на голямата  венецианска сватба  на Клуни
Снимка: Getty Images/Guliver

Боно, Кейт Бланшет и Мат Деймън са сред очакнавите гости на сватбата на Джордж Клуни в събота, съобщава "Кориере дела сера". На голямото светско събитие ще пеят Андреа Бочели и Лана дел Рей.

Въпреки чудовищните клюки и предположения 3-дневната програмата за най-очакваната сватба на годината е вече готова.

Гостите ще пристигнат в петък, 26 септември. Джордж и Амал ще се забавят малко. Но те със сигурност ще присъстват на първата официална вечеря, която е на 26 септември в Cip's club. Преди това всички ще се съберат в хотел "Чиприани", където двойката ще отседне за цялото време на престоя си на лагуната.

За събота, 27 септември, са предвидени две срещи. Обяд в ресторант "Оро", който ще бъде последван от вечеря в 7-звездния хотел "Аман". 130 души - камериери, артисти, музиканти - са ангажирани да се грижат за всеки един от гостите, така че да могат да бъдат удовлетворени всичките им изисквания.

На 28 септември гостите отново ще се съберат в "Чиприани" за обяд в градината, на който младоженците няма да присъстват (вероятно, защото на това място зумът на фоторепортерите би срещнал по-малко препятствия). Вечерта най-близките на двойката ще присъстват на интимна вечеря в "Чиприани". Преди всичко елегантност са пожелали Джордж и Амал, или както се казва "less is more".

На 29-и около дванайсет двойката ще бъде очаквана в "Ка Фарсети", където ще състои гражданският ритуал. Валтер Велтрони, тв журналист, политик и бивш кмет на Рим, ще ръководи церемонията. Клуни и Аламудин ще бъдат придружени от свидетелите си: сестрата Тала за Амал и Ранди Гербер, съпруг на Синди Крофорд, - за Джордж.

След това идва ред на последния сватбен обяд. Доста мъчително упражнение за младоженците, което ще бъде усложнено още повече от присъствието на тълпи от фотографи. Освен това обядът ще закъснее заради пренотация на "Чиприани" отпреди дълго време. Бизнесменът от Гориция Мауро Маркиаро и приятелката му Барбара Чока са ангажирали хотела за сватбено парти, на което освен много видни представители на финансовите кръгове, ще присъства и един арабски емир. Така Джордж и неговите гости ще трябва да почакат. Поне един ден.

Иначе Клуни е ангажирал всичките 70 стаи на хотел "Чиприани" за три нощи. В него ще бъдат настанени Боно (който пристига в събота), Мат Деймън, както и Брад Пит и Анджелина Джоли, които имат постоянно резервиран апартамент в "Чиприани". За всички ще готви главния готвач Давиде Бизето.

Колкото до музиката - Андреа Бочели ще пее на част от церемонията, а Лана дел Рей - на вечерята.

Разбира се в последната минута някои от детайлите могат да претърпят промяна. Това вече се случи преди десетина дни. Тогава на фирмата "Ома Илуминационе" в Падуа били поръчани спешно 25 броя прожектори на батерии, като тези, които се монтират за осветяване на исторически паметници (без да се налага да дупчат и повреждат стени). За какво? За едно много голяма събитие на 27 в хотел "Аман" във Венеция. Поръчката от името на агенция "Рент Вениче" е за скромната сума от 7000 евро.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама