В Лондон ще бъде открита статуя на Ейми Уайнхаус


В Лондон ще бъде открита статуя на Ейми Уайнхаус
Снимка: Getty Images / Guliver

Статуя на Ейми Уайнхаус ще бъде открита за рождения й ден, съобщава Контактмюзик. Монументът ще се намира близо до бившия дом на певицата в Камдън, Северен Лондон.

Статуята ще бъде открита на на 14 септември, когато Уайнхаус трябваше да навърши 31 години. Монументът бива открит три години след трагичната й смърт от натравяне с алкохол.

Бронзовата статуя показва Ейми с ръка на бедрото и дори е допълнена с прочутата й прическа тип кошер. "Ейми обичаше Камдън и това е мястото, което почитателите й от цял свят свързват с нея. Семейството винаги е искало да има неин мемориал на мястото, което тя обичаше най-много. Той ще предостави на почитателите място, което да посещават, и ще привлича хора в района", заяви бащата на певицата Мич Уайнхаус, припомня БГНЕС.

Статуята била проектирана от скулптора Скот Итън и ще включва информация за дарения за Фондация "Ейми Уайнхаус", която беше създадена от семейството й след смъртта й през 2011 г. Миналата година в Камдън беше отбелязан 30-я рожден ден на Ейми със серия от специални събития. В Еврейския музей в лондонския квартал беше организирана изложба в нейна чест през септември миналата година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама