Почина актрисата и тв водеща Джоан Ривърс


Почина актрисата и тв водеща  Джоан Ривърс
Снимка: Getty Images/Guliver

Известната с пиперливия си език водеща и актриса Джоан Ривърс почина вчера на 81-годишна възраст, съобщи дъщеря й.

Тя беше хоспитализирана в болница в Ню Йорк миналата седмица, след като получила сърдечен пристъп в лекарски кабинет, предаде Асошиейтед прес.

Дъщеря й Мелиса Ривърс заяви, че майка й е починала, заобкиолена от семейството и близки приятели.

Ривърс има над половин век кариера в шоубизнеса зад гърба си. Тя стана световноизвестна с язвителните си коментари запредставянето на червения килим на холивудските прими и грандове.


Ривърс бе заклет фен на козметичната хирургия и мнозина я оприличаваха като неин "жив опитен модел".

Правила си е над 700 разкрасителни интервенции от 35-годишната си възраст доскоро. Ривърс се бе пошегувала и със себе си, че почти всеки уикенд е на визитация при своя пластичен хирург и като постоянен клиент всяка десета операция й е безплатна.

"Моето тяло е храм и се нуждае от непрекъсната реставрация", казваше тя.

Ривърс водеше телевизионното предаване "Fashion police" ("Модна полиция") и имаше свое онлайн токшоу, озаглавено "В леглото с Джоан" и съвместно риалити шоу с дъщеря си "Joan& Melissa&Joan Knows Best?".

Новината за кончината на Ривърс беше оповестена от дъщеря й Мелиса, която отдаде почит на майка си заедно с редица известни личности, цитирани от Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Най-голямата радост в живота на майка ми беше да кара хората да се смеят. Колкото и трудно да изглежда това сега, знам, че последното й желание би било всички ние скоро да се засмеем отново", се казва в изявлението, направено от Мелиса Ривърс.


Актрисата и певица Лайза Минели пише във Facebook: "Джоан Ривърс беше моя скъпа приятелка и ще ми липсва много, но винаги ще помня смеха и приятелството, които тя внесе в живота ми".

"Тази жена беше пионер за останалите дами, стремящи се към кариера в комедията", казва популярният водещ Дейвид Летърман.

"Невероятна жена и прекрасна приятелка. Енергията и талантът й бяха безгранични", споделя магнатът Доналд Тръмп.

"Джоан Ривърс винаги ще бъде пионер. Тя показа пътя на много комици. Много ми е тъжно, че си отиде", пише в Twitter популярната водеща и комедийна актриса Елън де Дженерис.

Кели Озбърн, съводещата на шоуто "Модна полиция", споделя на страницата си във Facebook: "Съкрушена съм от загубата на моята скъпа Джоан. Тя не само ми беше шеф, но и учител, терапевт, най-близък приятел, вдъхновение. Окуражителният й глас винаги ще звучи в главата ми".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама