Ники Илиев за iWoman: Всеки има нужда да бъде обичан


Ники Илиев за iWoman: Всеки има нужда да бъде обичан

Той е един от най-харесваните и успели мъже в България. Познат е с много и различни неща, с които се занимава... Като започнем от ранните му тийнейджърски години, когато се изявява като професионален модел, след това като тв водещ на различни любими предавания, актьор в сериала "Забранена любов” и стигнем до режисирането на два успешни филма – "Чужденецът” и "Живи легенди”. Ленти, които бяха признати не само в България, но и по цял свят и си спечелиха много заслужени награди.

Досетихте ли се вече? Той е Ники Илиев – красив, талантлив и много естествен. Специално за читателите на iWoman.bg, Ники даде едно много искрено интервю ...

Здравей, Ники, как се чувстваш в този мрачен ден?

ОК. Слънцето наистина ми влияе на настроенията, но не чак толкова.

Освен голям талант, имаш и прекрасна усмивка. Кое те зарежда с позитивна енергия и те кара да се усмихваш?

Първото нещо, което ме кара да се усмихва сутрин, е жена ми.

"Живи легенди” е определено един от най-харесваните и гледани български филми. Разкажи ни, моля те, как дойде идеята за филма?

Преди години бях на честване по случай 10 години от абитуриентския ми бал във Френската гимназия. Видях бившите си съученици. Видях колко се са променили и си дадох сметка, че и с мен се е случило същото. Реших да направя филм за това как хората приемат прехода от безгрижието към отговорностите в живота и колко от мечтите ти трябва да жертваш в името на това. Споделих тази идея със Саня и още един сценарист - Ники Васелевски и започнахме да обсъждаме различните герои.

Какво е посланието, което отправяш към хората с този филм?

Към всеки то е различно, но като цяло е това, че човек поне трябва да опитва. Да не търси извинения в другите и да пробва. След това си по-спокоен, а понякога се оказва, че нещата които искал преди вече не са толкова ценни за теб. Също така, това че човек не трябва да съжалява за пропуснатите моменти, защото може да е спечелил нещо повече, което не е предполагал. Да цени близките си, които често взима за даденост. Не знам дали не се обърках. Мисля, че зрителите на филма могат да извадят много по-добри послания за себе си, отколкото аз се опитвам да обясня.

Кои са твоите „живи легенди”?

Като изключим актьори и режисьори, на които по някакъв начин се възхищавам, са хора, които успяват да съвместят грижа за семейството си и работата си едновременно.

Какъв тийнейджър беше Ники Илиев? Разкажи ни малко повече за тези твои години? Спомняш ли си някои лудория, която си направил?

Винаги съм бил спокоен и като дете, и като тийнейджър. Правил щуротии, но в рамките на нормалното.

Ти си доста всестранно развита личност, за което те поздравяваме. Разкажи ни за първите ти изяви като модел.

Изявите ми като модел приключиха преди около 10 години, но хората все още го споменават. Истината е, че никога не съм се възприемал на сериозно като такъв, нито пък съм го възприемал като професия. Бях на 18 години и си търсех костюм за бала, когато ме забелязаха в един магазин и поканиха да им стана лице. От там започнах да работя е една модна агенция, но го правех като допълнителен източник за доходи. Тъкмо бях започнал да работя в телевизията, където парите бяха малко, а след това станах и студент. В един момент ми писна и се отказах.

Още от тогава, а и до днес, ти имаш много почитателки... Какво е чувството да си харесван от толкова много жени?

Тези неща ме вълнуваха горе-долу в периода, за който разказах току-що. Сега съм щастливо женен и ме интересува хората да харесват работата ми, тоест филмите.

Кое е качеството в един мъж, според теб, което най-много привлича жените?

Нямам представа. Хората сме различни. Някои жени харесват джентълмени, а други лоши момчета, някои искат мъжът да е честен, а други просто да има пари. Мисля, че за всяка жена си има мъж и обратното и те рано или късно си се намират. Не мисля, че трябва да се следва определена схема на поведение, защото така ограничаваме личността на човек.

А как би определил българската жена в 21 век?

Мисля, че вече са наравно с мъжете. Поне в професионално отношение. Иначе жените са си жени, мъжете мъже. Всеки има нужда да бъде обичан.

Нека поговорим за любовта. Какво за теб е тя и как човек разбира, че е влюбен?

Любовта е най-важното нещо. Разбираш, че си влюбен, когато изведнъж решиш, че можеш да летиш и че си неуязвим от външния свят.

Кое е най-романтичното нещо, което си правил за жената до теб, помниш ли?

Подарих й пръстен и я помолих да се омъжи за мен.

Винаги изглеждаш страхотно! Как поддържаш форма, спортуваш ли нещо?

Тренарам кикбокс, малко китайски бойни изкуства, малко фитнес.

Доста често те виждаме заедно на екрана с друг чаровен мъж – Орлин Павлов. Май сте и приятели... Какво е да работиш с Орлин и какъв човек е той, според теб?

Орлин е наистина много позитивен и добър човек. Познаваме се отдавна. Още докато писахме сценария, си представях него в ролята на Павел в "Живи легенди". Много хора признаха, че са били скептични за него, но след като са гледали филма, са си променили мнението.

Останаха ли истински приятели?

Имам.

Какво никога не би простил?

Не знам. В този случай времето е доста сериозен фактор.

Какво би те накарало да заплачеш?

Емоциите. Добри или лоши.

Обичаш ли да пътуваш и кое е най-красивото място, което си посетил?

Пътуваме доста. Особено напоследък покрай филмите. Много ми харесва в Позитано, Италия. Знам, че е малко клиширано, но много ми хареса в Южна Франция и в Калифорния. В Лещен и Ковачевица също е много хубаво.

Какво ти предстои от тук нататък? Работиш ли вече върху нещо ново?

Пиша сценарии. Имам вече шест варианта. Има още малко работа. Ще бъде луда история, в буквален и преносен смисъл.

Къде и с кого мислиш да прекараш коледните празници?

С най-близките ми хора.

Пожелай си нещо от Дядо Коледа!

Здраве и щастие за близките ми и хората в България да са по-добре.

Благодаря ти Ники, желая ти много щастие и успехи. Пожелай нещо на нашите читатели.

Бъдете щастливи и помагайте, когато можете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама