Малката британска принцеса вече си има име


Малката британска принцеса вече си има име

Шарлот-Елизабет-Даяна – това е името на новата британска принцеса, която се роди преди три дни.

Според Daily Mail името е в чест на дядото, бабата и пра-пра бабата на новородената принцеса. Информацията беше потвърдена от двореца Кенсингтън поясниха: „Херцогът и херцогинята на Кеймбридж с гордост оповестяват, че името на дъщеря им е Шарлот-Елизабет-Даяна или Нейно Височество принцеса Шарлот от Кеймбридж”.

Стана ясно и, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са избрали името скоро след раждането на малката принцеса, но принц Уилям първо е искал да уведоми Кралица Елизабет II за решението си.

Освен че се отдава почит към пра-прабата на малката принцеса, името Шарлот е свързано и семейството на Кейт Мидълтън. Средното име на  сестрата на Кейт – Пипа, също е Шарлот. В историята на британското кралско семейство крал Джордж IV кръстил единственото си дете Шарлот, но тя починала на 21 години, по време на раждане.

Няма протоколни изисквания, според които името на новородено в британското кралско семейство подлежи на обсъждане. Но принц Уилям е решил да предостави честта на баба си – Кралица Елизабет II, да одобри името на малката принцеса.

Седмици наред букмейкърите даваха най-ниски ставки на името Алис за новата принцеса. В последните дни обаче Шарлот също доста „напредна” в залозите. Доста пари бяха хвърлени и на име като Оливия, което беше считано за аутсайдер. Според „Ладброукс” 20 хил. души са заложили пари как ще се казва малката принцеса. Това е по-голямо число, отколкото залагащите какъв ще е резултатът от парламентарните избори във Великобритания, които ще се състоят на 7 май. Ако първото име на принцесата беше Даяна, то букмейкърите във Великобритания щяха да изплатят 1 млн. паунда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама