Ирина Тенчева: Спрях сина си от училище заради тормоз


Ирина Тенчева: Спрях сина си от училище заради тормоз

"Спрях сина ми от училище, защото беше подложен на системен тормоз в продължение на месеци." Това заяви телевизионната водеща Ирина Тенчева.

В пространен пост във Facebook тя обяснява, че е взела решението си както заради тормоз над сина ѝ, така и след тест, който да покаже какво учи детето ѝ в частното училище, в което досега е било. Оказало се, че синът ѝ Спас имал „фундаментални пропуски” по математика и български език. Дъщеря ѝ Вирджиния, която е по-малка, също показала пропуски, но тя по-лесно можела да навакса.

Всъщност цялата теза на водещата е, че нивото в частното училище е по-ниско от това в обикновените учебни заведения в София. Отделно Тончева разказа пред Нова телевизия и, че две нови деца в училището – момче и момиче, са почнали да тормозят сина ѝ по уникално злобни начини. Стигало се е до "номера” като залепване с лепило за стола. Заради това и заради промяната в детето ѝ след тормоза, както и неангажираността на учителите и училищното ръководство, Ирина е спряла сина си от училище.

"Знам със сигурност, обаче, че големият проблем на школото не е това, че правомощията на учителите са ограничени, а това, че родителите на децата там масово не се интересуват какво се случва. За даскалите това се оказва по-добрия вариант, защото дори да виждат какво става, нямат правомощията да изискват санкции и така се получава един вакум, в който се развива едно ново поколение безнаказани 9-годишни чалга фенове", категорична е Тенчева.

"Още преди да съм намерила ново... Още преди да знам и къде да търся... АЗ СПРЯХ СИНА СИ ОТ УЧИЛИЩЕ. И това е най-доброто нещо, което съм правила за него през поседните месеци. От училището дори не ми звъннаха да попитат защо го няма... (Вероятно онзи познат синдром на напускащият работа човек, който губи интерес към работата си в мига, в който разбере, че е уволнен). Обадих се аз, с молба Спас да се яви на изпит по всички предмети, за да приключи годината. Съдействаха ми.

Не знам към кого да се обърна за помощ? За насока? За кураж... Знам само, че проблемът е масов, защото и други майки ми споделят, че страдат по същия начин като мен. И че търсят по същия начин решение и нормалност."

"Това, че разказах историята си, не променя нищо. Липсва процедура – в момента, в който някой удари някого, да се знае какво се случва. Не да изгонят провинилото се дете, а да се разбере защо се е стигнало дотам, подчерта телевизионната водеща. Чакаме децата да минат 12 години и после ще си продължат пътя - не може така, има неща, които минават границата и тази граница трябва да се следи от учителите и от директора", добави Тенчева.

Тя обеща да отвори видео канал, в който да се излъчват истории за насилие в училище.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама