Харисън Форд катастрофира със самолет


Харисън Форд катастрофира със самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Холивудската знаменитост Харисън Форд е катастрофирал с малък самолет от времената на Втората световна война на голф игрище в Лос Анджелис.

В записа на радиоразговора между диспечера и Форд, актьорът е обявил "отказ на двигателя", преди да поиска разрешение за "незабавно връщане" на летището в Санта Моника.

Самолетът се e удaрил в дървета на няколкостотин метра от пистата на летището, където актьорът е искал да се приземи, преди да се разбие на голф игрището.

"Той беше доста наранен и в момента е лекуван в болница. Нараняванията, които получи, не поставят живота му в опасност и той трябва да се възстанови напълно", заяви говорителката му Ина Тресиокас.

"В болница е. Татко е добре. Ранен е, но е добре! Той е точно такъв, какъвто изглежда. Невероятно силен", написа синът му Бен в Twitter.

Катастрофата на самолета, управляван от холивудския актьор, е станала практически непосредствено след излитането му от летището Санта Моника, съобщи авиационният специалист от Калифорния Том Робинсън.

"Аварията е станала, по външни белези, заради проблем с двигателя", отбеляза той. Това сочи и местоположението на самолета на земята. Ясно е, че пилотът се е опитвал да се върне на летището".

Според властите инцидентът е станал поради технически причини в 14:25 часа в четвъртък (25 минути след полунощ българско време).

Харисън Форд е бил "в съзнание" при пристигането на спасителите, съобщава TMZ.

Според сайта, 72-годишният американски актьор е получил наранявания на главата и е откаран в близката до голф игрището болница в западната част на Лос Анджелис.

Патрик Бътлър, служител на пожарната в Лос Анджелис заяви на пресконференция, че жертвата е бил "буден и в съзнание" и че е можел да диша, когато е дошла помощ на мястото.

Според свидетели, цитирани от местния телевизионен канал KTLA, Харисън Форд е бил изваден от останките на самолета, но е бил в състояние да се движи самостоятелно, посочва АФП.

Форд отдавна е фен на самолетите. Той взима първите си уроци по летене още като ученик, но поради липса на средства ги прекратява. След първите успехи в Холивуд Форд отново се заема с управление на самолети и въртолети за удоволствие.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама