Григор Димитров е най-голямата БГ звезда


Григор Димитров е най-голямата БГ звезда

Forbes България обяви вчера, 30 септември, втората си годишна класация "Топ 70 на българските знаменитости”.

Списъкът тази година е оглавен от Григор Димитров. Българската суперзвезда на тениса направи исторически пробив до полуфинал на "Уимбълдън” и влезе в челната десятка на най-добрите тенисисти на планетата. Така Димитров измести от първото място Димитър Бербатов, който тази година е на шесто място.

Ето и първите десет имена от класацията:

1. Григор Димитров, тенисист

2. Кубрат Пулев, боксьор

3. Графа, музикант

4. Магърдич Халваджиян, продуцент

5. Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент

6. Димитър Бербатов, футболист

7. Любо Нейков, актьор и продуцент

8. Асен Блатечки, актьор

9. Мария Илиева, музикант

10. Лили Иванова, музикант

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Според критериите на Forbes в звездната класация попадат: спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти.

Събитието беше уважено от много родни знаменитости като Христо Мутафчиев, Сани Жекова, Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, Ники Кънчев, Михаела Филева, Любо Киров, Жана Бергендорф, Криско и много други. Специални гости на събитието бяха продуцента Магърдич Халваджиян и Владимир Ампов-Графа, който е на корицата на новия брой на списание Forbes.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама